Companiile aeriene europene au stabilit planurile de reluare a zborurilor. (actualizat pe 4 iunie)

3 35.120

Ne aflăm în plină Pandemie de COVID-19 și parcă nu mai avem răbdare cu toate regulile și restricțiile impuse de autorități. Știm că ele au fost aplicate pentru protejarea populației și pentru a nu colapsa sistemele de sănătate. În România suntem deja de 2 luni în stare de urgență și tot ce trebuie să facem în perioada asta este să avem RĂBDARE.#StamAcasa si ne ocupăm timpul cu tot felul de preocupări: filme, grădini zoologice live, vizităm online muzee din toată lumea sau muzee și obiective din România, ne jucăm sau ascultăm muzică. Am ajuns să facem chiar și avioane de hârtie. Este adevărat că unii muncim de acasă și altfel trece timpul. Dar gândul ne fuge la călătorii, zboruri cu avionul, plimbări.

Companiile aeriene europene reiau treptat zborurile

Știm că vacanțele post-COVID nu vor mai fi la fel, cel puțin în următoarele luni. S-au luat și se iau măsuri speciale pentru protejarea oamenilor. Vorbim de regulile de distanțare socială și de protejare din avioane, aeroporturi, de la locul de muncă și chiar pe stradă sau la magazine.

În aceste vremuri grele, cel mai mult ne bucură veștile sosite de la companiile aeriene, care anunță planul de reluare al zborurilor.

Zborurile Blue Air – de la 1 iulie 2020

Blue Air, singura companie low-cost din România, trece prin momente dificile din cauza pandemiei de COVID-19. Are nevoie de un sprijin financiar din partea autorităților, iar guvernul a aprobat acordarea creditului de salvare.

Doar că, din cauza restricțiilor de călătorie impuse de România și de celalalte state UE, Blue Air a decis să reia zborurile începând cu 1 iulie 2020. Acest lucru se poate vedea și în sistemul de rezervări. Blue Air a activat zborurile și rutele internaționale, dar și rutele interne, începând cu 1 iulie. Modificări operaționale Blue Air: flota diminuată, destinații eliminate, numărul zborurilor redus.

În luna iunie, Blue Air are planificate o serie de zboruri de repatriere din Germania, Italia, Anglia, Irlanda, Cipru, Belgia, Spania.

Aegean Airlines și-a reluat operațiunile aeriene

Aegean Airlines și-a reluat operațiunile aeriene pe mai multe rute europene. A început să zboare spre Bruxelles și Paris, iar în zilele următoare va zbura spre Frankfurt și chiar spre București (din 6 iunie).

Totodată, Aegean Airlines zboară pe mai multe rute interne, în special din Atena spre diferite insule grecești. Planul este ca după data de 15 iunie să înceapă zborurile și din Salonic.

Zboruri Lufthansa Group – de la 1 iunie

Lufthansa Group reia zborurile comerciale începând cu luna iunie. 160 de avioane se vor ridica de la sol. Austrian Airlines, Lufthansa, Eurowings și SWISS vor demara operațiunile comerciale regulate spre 106 destinații din Europa și din Germania, Austria și Elveția. Lufthansa va relua zborurile pe ruta Frankfurt – București începând cu 17 iunie. Lufthansa intenționează să reia zborurile pe ruta Munchen – București începând cu 17 iunie. Austrian Airlines va relua zborurile Bucuresti – Viena, din 18 iunie

SWISS intentioneaza sa reia 15-20% din programul operational stabilit pentru luna iunie. Asta ar însemna aproximativ 140 de zboruri săptămânale de la Zurich spre 30 de destinații din Europa și aproximativ 40 de zboruri săptămânale de la Geneva spre 14 destinații din Europa. Zurich – București cu SWISS, reluare zboruri din 19 iunie 2020.

Zboruri Air Serbia – din 18 mai

Air Serbia intenționează să reia zborurile din 18 mai. Zborurile Belgrad – București, din 15 iunie. Air Serbia are planuri mari și anunță reluarea zborurilor pe majoritatea rutelor din portofoliu.

Începând cu 1 iunie, Air Serbia va opera normal spre destinații ca: Podgorica, Zurich, Viena, Paris, Tirana, Zagreb, Skopie, București, Londra, Sarajevo, Sofia, Frankfurt, Bruxelles, Kiev, Krasnodar, Zadar și Nisa.

Air Serbia va optimiza numărul de zboruri săptămânale către: Tivat, Ljubljana, Atena, Salonic, Amsterdam, Praga, Moscova, Berlin, Roma, Istanbul, Milano, Dusseldorf, Dubrovnik, Split, Larnaca, Copenhaga, Stuttgart, New York, Banjaluka, Tel Aviv , Stockholm, Veneția, Pula, Barcelona, ​​Sankt Petersburg și Madrid.

Zboruri Czech Airlines – din 18 mai

Czech Airlines intenționează să reia zborurile începând cu 18 mai, spre Amsterdam, Paris, Frankfurt și Stockholm. Iar din 24 mai 2020, Czech Airlines intenționează să zboare pe ruta Praga – Kiev.

Din 25 mai 2020, Czech Airlines are în plan să reia zborurile pe rutele Praga – București și Praga – Odessa, cu condiția ca măsurile de carantină din Ucraina să fie încheiate așa cum este planificat în prezent.

Zboruri British Airways – de la 1 iulie

British Airways și-a actualizat programul operațional pentru operațiunile europene planificate începând cu luna iulie 2020. De la London Heathrow, British Airways intenționează să reia zborurile se mai multe destinații europene, inclusiv pe ruta Londra Heathrow – București.

Astfel, de la 1 iulie, British Airways ar urma să opereze 316 zboruri săptămânale în Europa. Procentajul este mic în comparație cu perioada de dinaintea crizei generată de COVID-19, când opera 1750 de zboruri săptămânale.

Zboruri KLM – din 4 mai cu extindere de la 1 iunie

Din 4 mai, KLM a început să reia treptat zborurile spre destinațiile din Europa. Așa cum v-am anunțat, KLM a reluat activitatea pe ruta Amsterdam – Milano Malpensa, urmând ca zilele următoare să reia zborurile spre alte 7 destinații, care au avut zborurile suspendate sau restricționate din cauza pandemiei de COVID-19. Începânad cu 11 mai, purtarea măștilor va fi obligatorie pe toate zborurile KLM.

Obiectivul KLM pentru luna mai este acela de a relua 15% din zborurile sale, comparativ cu perioada pre-Covid-19. Un număr considerabil de zboruri intercontinentale sunt în prezent operate numai în regim cargo.

Conform sistemului de rezervări, KLM va relua zborurile Amsterdam – București începând cu 17 iunie 2020. Pentru început va fi operat 1 zbor zilnic, urmând ca din 4 iulie să se treacă la 3 zboruri zilnice.

Zboruri Air France – din 18 mai cu extindere de la 1 iunie

Air France și-a ajustat programul operațional pentru luna iunie. Principalul transportator aerian din Franța intenționează să crească rețeaua operațională de la 3-5%, cât este în prezent, la 15-20% din capacitatea normală programată pentru această perioadă a anului. De la 1 iunie, vor fi mult mai multe destinații, iar numărul zborurilor va crește considerabil.

Începând cu 18 mai și până la finalul lunii iunie, Air France intenționează să zboare spre aproximativ 80 de destinații din Franța, Europa, Asia-Pacific și America. Air France reia zborurile pe ruta Paris – București începând cu 17 iunie 2020.

Zboruri RYANAIR – din 23 iunie

Update: Zborurile dintre Marea Britanie si Romania nu se pot opera pentru ca autoritatile de la Bucuresti le-au suspendat.

Știrea inițială: RYANAIR a anunțat că va relua zborurile pe 3 rute europene. Din 15 mai, Ryanair intenționează să zboare din Londra Stansted spre București (România), Sofia (Bulgaria) și Porto (Portugalia). Vorbim de un program limitat, cu zboruri din Irlanda și Marea Britanie pe 28 de rute europene. Extinderea programului operațional se va face începând cu 1 iulie.

Ryanair a anunțat planul de a relua 40% dintre zboruri începând cu 1 iulie 2020, sub rezerva restricțiilor guvernului privind zborurile în interiorul UE și a măsurilor de sănătate publică eficiente. RYANAIR reia zborurile din România începând cu 1 iulie. Posibil ca pe unele rute să înceapă mai devreme.

Zboruri Brussels Airlines – din 15 iunie

După mai mult de șapte săptămâni de repaus, Brussels Airlines intenționează să își reia operațiunile începând cu 15 iunie. Transportatorul belgian intenționează să înceapă cu un program redus, care va fi dezvoltat în funcție de cererea pieței și de restricțiile de călătorie.

În timp ce se pregătește de reluarea zborurilor, Brussels Airlines va pune în aplicare toate măsurile de protecție a sănătății necesare pentru a-și proteja clienții și angajații.

Zboruri Wizz Air – operate în prezent și cu perspective de viitor

Zilele acestea sperăm să vedem tot mai multe planuri de zbor și chiar zboruri. În prezent, din România se poate zbura spre câteva destinații aflate în afara zonei de risc. Inclusiv Wizz Air zboară din Romania in perioada 01-16 iunie 2020. Iar perspectiva este optimistă. Wizz Air a anunțat zeci de rute noi cu zboruri din România, în 2020. Totodată, la nivel european, Wizz Air se extinde și a anunțat 55 de rute noi și 3 bazez operaționale, la Milano Malpensa; Tirana și Larnaca. Plus mai multe zboruri spre Salzburg, Austria.

Cu puțin noroc și cu speranță în suflet, sperăm ca dupa 16 iunie să se poată zbura spre majoritatea destinațiilor și tărilor din Europa.

Zboruri TAROM – din 18 mai

TAROM a reluat zborurile interne începând cu 18 mai. Și în viitorul apropiat, poate chiar la nivel european. Singura rută internațională, care a rămas operată și în perioada de criză, a fost București – Atena.

Până la reluarea zborurilor comerciale frecvente, TAROM are planificate câteva zboruri de repatriere, până pe 16 iunie.

Alitalia a reluat zborurile începând cu 2 iunie

Alitalia a reluat zborurile interne din Milano spre sudul Italiei, dar și pe ruta Roma – New York. Începând cu 2 iunie Alitalia speră să crească cu 36% numărul zborurilor față de luna maiDe la aeroportul din Milano Malpensa, unde compania aeriană își va continua operațiunile până la redeschiderea aeroportului Linate, Alitalia va opera 2 zboruri zilnice către și dinspre Bari, Catania și Palermo și 4 zboruri zilnice către și dinspre Cagliari, Alghero și Olbia. Să nu omitem cele 8 zboruri zilnice spre și din Roma.

Actualizăm lista companiilor aeriene europene cu planul de reluare al zborurilor

📌Începând cu data de 15 mai 2020, autoritãtile statului român au instituit, pe toatã suprafata României, starea de alertã.

Astfel, prin Hotãrârile Comitetului National pentru Situatii de Urgentã, se dispune prelungirea suspendãrii zborurilor până pe 16 iunie cãtre si dinspre urmãtoarele tãri: ❌Italia; ❌Spania; ❌Germania; ❌Franța; ❌Austria; ❌Belgia; ❌Elveția; ❌SUA; ❌Marea Britanie; ❌Olanda; ❌Turcia; ❌Iran.

3 Comentarii
 1. Larisa says

  Ai o greseala in titlu, trebuie sa scrie „a zborurilor”.

  1. Sorin Rusi says

   Multumim de vigilenta. Am corectat!

 2. DAVID says

  Buna seara,
  Puteti sa ne furnizati si previziuni/”premonitii” referitoare la reluarea zborurilor transatlantice???
  Cred ca sunt destule persoane interesate de acest subiect…
  Numai bine,
  Victor DAVID

Leave A Reply

Your email address will not be published.