blankblank

Cât costă să mergem cu mașina în Grecia?

0 2.268

Suntem în sezonul estival, iar copiii au luat vacanță. Probabil mulți dintre voi aveți deja planificate vacanțele de vară, însă cu siguranță mulți alții încă nu s-au decis unde și când vor călători în această vară. Poate nu s-au decis nici la mijlocul de transport folosit.

Cert este că Turcia, Grecia și Bulgaria rămân în topul destinațiilor preferate de români. Sunt mai aproape de România, au prețuri bune, servicii pentru toate buzunarele și se poate ajunge relativ repede cu mașina, autocarul sau avionul. În contextul războiului și a unei pandemii pusă pe hold, românii nu se aventuează prea departe în vacanța de vară.

Pentru cei ce aleg să călătorească cu mașina spre Grecia sau Bulgaria, cei de la ziare.com au făcut o simulare de traseu și costurile aferente. Pentru Grecia au luat ca destinații Salonic și Thassos. Calculul a fost realizat în raport cu o mașină model Dacia Logan, la un consum mediu de 5 litri/100 kilometri. Nu uitați ca, înainte să plecați la drum, să vă pregătiți mașina pentru vacanță!

De menționat că din Bucuresti și până la granița grecească sunt numai 370 de kilometri, o distanță care poate fi parcursă fără probleme de oricine într-un timp destul de scurt.

Pentru ruta București – Salonic – București, costurile cu carburantul s-ar ridica la 600 lei, la care se mai adaugă taxa de la vamă Giurgiu – Ruse și vinieta pentru Bulgaria. În total, costurile s-ar ridica la aproximativ 700 lei.

Pentru ruta București – Thassos – București, costurile cu carburantul s-ar ridica la aproximativ 550 lei, la care se adaugă taxa de la vamă Giurgiu – Ruse și vinieta pentru Bulgaria, dar și feribotul. Dacă ar călători patru persoane, costul total ar fi de aproximativ 1100 lei. În Grecia se mai plătesc taxele de autostradă care încep de la 2 EURO.

Despre costurile cu mașina pentru Bulgaria, continuați lectura pe ziare.com!

Leave A Reply

Your email address will not be published.