Troler 55x40x23 / 55x40x20 (cm) pentru bagaj mână avion: sfaturi și recomandări pentru alegerea celui mai bun troler bagaj de mână!

2 5.077

Călătorim frecvent cu avionul și, în majoritatea cazurilor, alegem să luăm cu noi doar bagaj de mână. Dacă zburăm cu operatori low-cost, cum ar fi Wizz Air, Blue Air sau RYANAIR, plătim pachetul Priority pentru a putea urca la bordul avionului cu troler 40x30x20 (poate fi un rucsac sau geantă de laptop/foto etc), dar și cu troler 55x40x23 în care avem strictul necesar.

În prezent folosim 2 tipuri de trolere: troler de cabină Travelite (fabricat din poliester) și un troler de cabină Lamonza (fabricat din ABS (stiratul de acrilonitril butadienă)). Ambele sunt rezistente, încăpătoare și elegante.

Troler 55x40x23 (cm) pentru bagaj mână

Pe piață sunt foarte mulți producători de trolere și rucsacuri de diferite dimensiuni. Aparent, toate au aceleași dimensiuni și par a fi făcute la fel, dar în realitate există foarte multe diferențe. Înainte de a vă cumpăra un troler pentru a fi folosit pe post de bagaj de mână în călătorii, trebuie să țineți cont de mai multe criterii.

Valiză cu două sau patru roți?

Noi avem o valiză cu două roți și una cu patru roți. Din experiențele mele, vă pot spune argumentele pro și contra în ambele cazuri. Trolerele cu patru roți sunt denumite valize spinner și au, de obicei, roți mici. Trolerele cu două roți și piciorușe de sprijin au roțile mai mari.

Avantajul trolerului 55x40x23 cu două roți constă în faptul că-l poți trage mai ușor pe teren accidentat, având cele două roți mai mari. Nu riscați ca trolerul să o ia la vale atunci când vă opriți din tras. Se sprijină pe cele două piciorușe și cele două roți. Dezavantajul acestui tip de troler stă în faptul că e mai greu de manevrat. Roțile sunt fabricate din plastic dur, cauciuc sau material mai dur, rezistent la uzură pe teren accidentat.

blank
Troler 55x40x20 cu patru roti si doua roti

Avantajele trolerului 55x40x23 cu patru roți constă în manevrabilitate. Este un troler ușor de manevrat pe podele netede, cum ar fi cele din aeroporturi. Însă mare atenție atunci când sunteți în pantă să nu-l scăpați din mână. O poate lua foarte ușor la vale. Dezavantajul acestui tip de troler stă în faptul că e mai greu de tras pe teren accidentat. Roțile pot fi fabricate din material moale cum ar fi silicon sau cauciuc.

Poliester, ABS, Plastic, Textil?

Noi avem un troler fabricat din poliester și unul fabricat din ABS (stiratul de acrilonitril butadienă). Poliesterul este un material textil sintetic. Chiar daca acest material sintetic este realizat din produse petroliere, caracteristicile si proprietățile sale sunt competitive. Oferă un raportul excelent calitate-pret și este rezistent la uzură. Este ușor flexibil, ceea ce contează când vine vorba de bagajul de mână.

ABS-ul (stiratul de acrilonitril butadienă) este foarte robust din punct de vedere structural, motiv pentru care este folosit în fabricarea carcaselor pentru aparatura foto-video, carcase de protecție și ambalaje. Dacă aveți nevoie de un plastic ieftin, puternic și rigid, care să reziste la impact, ABS-ul este o alegere bună.

Voi decideți ce vă doriți! Aici și prețul face diferența. Atenție la kilogramele impuse de companiile aeriene. Unele trolere sunt mai grele, altele sunt mai ușoare prin prisma materialelor din care sunt fabricate.

Dimensiunea trolerului contează?

În cazul în care doriți să călătoriți cu avionul, bagajul de mână trebuie să aibă dimensiunile solicitate de companiile aeriene. Wizz Air permite troler de cabină de dimensiunile 55x40x23 cm, în timp ce Blue Air, RYANAIR, dar și alte companii aeriene precizează dimensiunile 55x40x20. ATENȚIE! În cazul multor companii aeriene low-cost, acest tip de troler se plătește suplimentar direct sau indirect prin intermediul altor servicii rezervate. Este foarte important să respectați măsurile menționate pentru a nu fi obligați să plătiți taxe suplimentare.

Încă un lucru de menționat: unele companii aeriene menționează că trebuie respectate dimensiunile cu tot cu roți; altele nu specifică.

Mânerul este important?

Din experiență vă pot spune că mânerul trolerului este foarte important și joacă un rol esențial în manevrabilitatea bagajului. Prefer mânerul reglabil, în detrimentului celui fix. Astfel pot să-l setez în funcție de nevoie. Dacă trebuie să-l trag după mine, setez mânerul la maxim. Dacă trebuie să-l manevrez lângă mine, atunci cobor mânerul la nivelul optim. Contează foarte mult și modul în care culizează și cum este mascat în valiză.

Când cumpărați un troler, deschideți valiza pentru a vedea cât spațiu interior ocupă mânerul și dacă acest lucru afectează spațiul utilizabil. Contează ca mânerul trolerului să fie rezistent, robust, să reziste la mânuirea bagajului. Unele mânere sunt din plastic, altele textile.

Înainte să cumpărați un troler, este recomandat să puteți testa câteva pentru a vă face o idee despre manevrabilitate, materiale, mâner. Este important să fiți atenți la încuietoare: cifru, cheie, lacăt. Orice altă particularitate, ține doar de voi. Unele trolere au compartimente secrete, posibilitatea de a se extinde la nevoie și multe alte funcționalități.

Dacă v-ați decis ce să cumpărați, mai jos aveți câteva modele interesante de trolere 55x40x20.

Avem și câteva sfaturi, ponturi și recomandări despre cum să vă pregătiți bagajul de mână!

2 Comentarii
  1. […] cu nerăbdare să plecăm în mult așteptata vacanță. După doi ani de pandemie, scoatem trolerele de la naftalină și începem să le pregătim pentru viitoarele călătorii, doar că avem […]

  2. […] să luați la bord un bagaj de mână (dimensiunea maximă: 40 × 30 × 20 cm) și suplimentar un troler 55×40×23 cm, cu excepția situațiilor în care acest lucru nu este posibil din cauza unor restricții […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.