Vremea în Grecia. Prognoza meteo pentru Grecia!

Grecia este una dintre cele mai populare destinații turistice la nivel mondial și, în special, pentru români. Clima blândă mediteraneană, marea caldă, plajele Greciei bine întreținute, infrastructura dezvoltată și o gamă variată de atracții și obiective turistice au făcut din tărâmul zeilor o destinație iubită de turiști.

blankblank

Vremea în Grecia

Clima Greciei se imparte in 3 categorii:

  • Clima mediteraneană, cu ierni blânde și veri călduroase. Temperaturile depășesc rareori extremele, deși uneori au loc ninsori chiar și în Atena sau Creta. Aceasta climă este prezentă în toate zonele de coastă, inclusiv insulele grecești și în unele părți din Grecia continentală centrală.
  • Clima alpină în special în Grecia occidentală (Epir, Grecia Centrală, Tesalia, Macedonia occidentala precum și în părțile centrale ale Peloponezului, cum ar fi Ahaia, Arcadia și parți din Lakonia pe unde trece lanțul muntos).
  • Clima temperata in Macedonia centrala si estica, precum si in Tracia, in locuri precum Komotini, Xanthi si Evrosul de nord, cu ierni umede si geroase si veri secetoase si calduroase

Grație climatului blând și călduros, sezonul turistic estival începe oficial din luna mai, dar se poate călători chiar și în aprilie. În afara sezonului estival, destinații precum Atena sau Salonic, sunt ideale pentru city break-uri. Acestea sunt doar o mica parte din argumentele ce recomandă o excursie în Grecia pentru vacanțe sau călătorii.

Vremea în Atena

Vremea în Salonic

Vremea în Thassos

Vremea în Corfu