blank

5 dintre cele mai frumoase destinații din Grecia, preferate de români!

0 3.807

Grecia este în top 3 țări preferate de români. Există numeroase destinatii din Grecia unde ajung mii de români în fiecare an. Nu mai este un secret faptul că peste 1.2 milioane de români aleg să-și petreacă vacanța de vară într-una dintre vestitele destinații grecești. Există numeroase stațiuni, unele mai frumoase și mai populare ca altele, atât pe partea continentală, dar și în numeroasele insule din Grecia.

Conform unor informații furnizate de platforma Quick Sell (folosită de peste 300 de agentii de turism din Romania), în perioada 01.01.2022 – 10.05.2022, românii au căutat cel mai mult pachete turistice în Grecia.

În mod normal și logic, cele mai accesibile destinații de litoral din Grecia sunt cele de pe partea continentală. Se poate călători foarte ușor cu mașina, autocarul sau avionul pentru că sunt chartere și zboruri frecvente spre Atena sau Salonic.

Însă, datorită zborurilor charter sau transferurilor pe apă, se poate călători foarte ușor și în insulele din arhipelagul elen.

Cele mai frumoase destinații din Grecia, preferate de români!

Stațiunea Paralia Katerini

Paralia Katerini este una dintre cele mai îndrăgite stațiuni din Grecia, situată pe Riviera Olimpului. Este apreciată prin prisma combinației dintre munți și mare. Se apote călători spre Paralia Katerini cu autoturismul, autocarul sau cu avionul până la Salonic (și cu tranfer spre stațiune).

Plajele din Paralia Katerini sunt cu nisip auriu. Puteți opta pentru zone amenajate cu sezlonguri și umbrele sau sneorganizate, lăsate la liber pentru cei ce doresc să meargă cu cearșaful. Sezonul turistic durează 6 luni în Paralia Katerini, din mai și până în octombrie. Temperaturile variza de la 20-25 de grade în capetele de sezon și pot urca până la 30-33 de grade în plin sezon estival.

Paralia Katerini este o destinație preferată de foarte mulți turiști și prin prisma obiectivelor turistice din regiune. Se poate merge la Parcul Național Muntele Olimp; Mănăstirea Sfântul Dionisie; Biserica Sfânta Paraschevi; Meteora și multe altele.

Stațiunea Halkidiki

Halkidiki este o altă destinație populară printre români. Este o destinație complexă unde vă puteți relaxa la plajă, puteți practica diferite activități sportive sau vizite culturale. Se poate ajunge în Halkidiki cu mașina, autocarul sau cu avionul până la Salonic.

Zona Halkidiki este recunoscută și ca ”tridentul lui Poseidon” datorită celor trei brațe Kassandra, Sithonia și Athos. Aici puteți găsi hoteluri de 3*, 4* și chiar 5*, dar și numeroase vile, case și bungalouri.

În Halkidiki sunt și unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia: Chrousso, Kavourotripes, Possidi, Karydi, Kriaritsi, Kallikrateia, Alykes, Gerakini, Trani Ammouda și Komitsa.

Insula Thassos

Thassos este una dintre cele mai mari și frumoase insule din Grecia, dar și una dintre cele mai preferate de români. Conform unor informații furnizate de platforma Quick Sell, Thassos este pe primul loc în topul destinațiilor din Grecia unde românii caută cazare.

În Thassos veți regăsi numeroase plaje premiate cu distincția Blue Flag, printre care Golden Beach, Skala Prinos, Pefkari, Makriamos și Limenas. Acestea au nisip fin, scăldat de apele cristaline ale mării Egee.

Totodată, cei pasionați de aventură și distracții nautice pot practica parasailing, water skiing, jet skiing, scuba diving și snorkeling. Temperatura medie în sezonul estival este de 26-27 de grade, Thassos fiind o insulă stâncoasă.

Zona Chania, Creta

O altă destineție de excepție preferată de români este Chania din Insula Creta (cea mai mare insulă a Greciei). Din România sunt numeroase zboruri care ajung pe aeroportul din Chania (Creta), dar în insula Creta se poate ajunge și cu mașina sau autocarul.

Renumită pentru plajele minunate și peisajul rural sălbatic, regiunea Chania, cea mai vestică parte a insulei Creta, devine foarte populară vara. Nu ratați orașul vechi din Chania, cu portul venețian și farul. Faceți o plimbare prin oraș și pierdeți-vă în timp. Printre cele mai minunate plaje din Chania se numără Balos, Elafonissi și Falassarna. În ceea ce privește activitățile, vizitatorii pot experimenta drumeții în Defileul Samariei, bungee jumping pe Podul Aradena sau windsurfing la Elafonissi.

Zona Paleokastritsa, Corfu

Paleokastritsa este probabil cel mai faimos sat pitoresc loc al insulei Corfu, situat la 23 km nord-vest de orașul Corfu. Cuvântul Paleokastritsa înseamnă literalmente cetate veche, fiind martor la existența unui astfel de castel pe peștera stâncoasă unde se află acum Mănăstirea Fecioarei.

Paleokastritsa oferă o multitudine de taverne locale cu vedere la golful albastru și șase plaje cu nisip și pietriș care sunt împrăștiate în toată zona. Aceste plaje sunt înconjurate de păduri de măslini, creând un peisaj unic, dar frumos.

Leave A Reply

Your email address will not be published.