blank

Cele mai renumite 10 obiective turistice din Grecia.

0 11.230

Grecia este o țară polivalentă, cosmopolită și a contrastelor. Recunoscută ca tărâmul zeilor antici, Greci îmbină modernul cu tradiționalul, istoria cu viitorul, muntele cu marea, distracția cu pioșenia. Credem că există insulă, plajă, stațiune pentru orice om de pe planeta aceasta, indiferent de pretențiile sale.

Grecia poate fi o destinație ideală pentru: un sejur relaxant pe plajă; un city break explorator; pentru practicarea sporturilor pe apă și în apă; pentru distracție; dar și pentru smerenie.

V-am prezentat 10 dintre cele mai frumoase și atractive insule din Grecia. Am vorbit despre litoralul grecesc și am adus în atenția voastră 10 dintre cele mai renumite și premiate plaje din Grecia. Iar în acest articol vrem să vă povestim pe scurt și despre cele mai populare atracții care au făcut Grecia renumită la nivel mondial. E o alegere subiectivă, așa că vă îndemnăm să ne spuneți care sunt atracțiile turistice din Grecia pe care voi le apreciați foarte mult.

Cele mai populare atracții turistice ale Greciei.

Mykonos

Cea mai cosmopolită destinație din insulele grecesti, Mykonos (Chora) este, în realitate, un oraș pitoresc din Insulele Ciclade, cu străduțe înguste și case văruite în alb. Oraș renumit pentru plajele superbe, dar și pentru viața de noapte. găzduiește zeci de baruri, taverne și cluburi de noapte.

mykonos-grecia
Mykonos

Muntele Athos

Peninsula face parte din patrimoniului mondial UNESCO. „Muntele Sfânt” găzduiește numeroase mănăstiri și aproximativ 2000 de călugări. Femeile NU au voie să calce pe pământul de pe Muntele Athos, iar bărbații TREBUIE să solicite un permis special de la Patriarhie și pot rămâne maximum 4 zile.

Femeile și bărbații pot naviga în jurul Muntelui Athos (sunt excursii care se organizează cu plecare din stațiunile turistice) și astfel pot vedea mănăstirile și alte obiective turistice, dar de la o distanța de 500 de metri (aceasta este distanța permisă femeilor).

Mystras

Mytras este situat în apropiere de legendara Sparta și a fost capitala Peloponezului în secolele 14 si 15. Locul a ramas pustiu în perioada otomană și abandonat complet în 1832, aici rămânând doar ruinele medievale de o frumusete unică, într-un peisaj de poveste.

Mystras-grecia
Mystras

Lindos

Așezare medievală situată pe insula Rhodos, cetatea este alcatuită dintr-o rețea de străzi pietruite cu case vopsite în alb. Deasupra orașului se află acropola din Lindos, care oferă o priveliște spectaculoasă a împrejurimilor. Plajele Lindos și Saint Pauls sunt la căteva minute de mers pe jos de centrul orașului.

 Canionul Samaria

Cu o lungime de 16 kilometri, canionul se află în partea de sud-vest a insulei Creta. Drumețiile sunt populare pentru turiști. Excursia dureaza între 4 și 7 ore, în funcție de dificultatea aleasă, și strabate stânci verticale printre munți, avand ca destinatie orașul Agia Roumeli, oraș cu ieșire la Marea Libiei.

Canionul-Samaria-grecia
 Canionul Samaria

Teatrul Delphi

În antichitate, Delphi a fost centrul religiei grecesti, locul sanctuarului și al oracolului lui Apollo. Teatrul antic din Delphi a fost construit pe deal astfel încât să ofere spectatorilor priveliște asupra întregului sanctuar. A fost construit în secolul 4 si poate să primească până la 5000 de spectatori.

Meteora

6 mănăstiri aflate în varful unor coloane din stâncă – Meteora. Prima mănăstire a fost construită în secolul 14, iar accesul a fost îngreunat, fiind nevoie de scări înalte sau de plase care să ridice oamenii, mâncarea sau cele necesare. Riscul era foarte mare pentru ca franghiile subțiate erau schimbate doar când “se stricau din voia Domnului”.

meteora-grecia
Meteora

Parthenon-ul din Atena

Situat în vârful Acropolelor din Atena, este una dintre cele mai cunoscute atracții turistice ale Greciei. Construcția a început în anul 447 î.e.n., înlocuind vechiul templu. Construcția a fost terminată în anul 432 î.e.n. De-a lungul timpului, Partenonul a fost templu, fortăreață, biserică, moschee și magazin de arme.

Santorini

Insula este recunoscută pentru priveliștile divine, apusurile de soare senzaționale, dar și pentru casele specifice vopsite în alb și albastru. Fira, capitala insulei, combină arhitectura venețiană și cicladică, cu străzi încuste și pietruite, împânzite de magazine, taverne și cafenele, hoteluri aflate pe stanci, care oferă o priveliște unică asupra insulei și asupra golfului.

santorini-grecia
Santorini

Turnul Alb din Salonic

Turnul Alb a supravieţuit îndelungatei ocupaţii otomane, atunci când turcii au întărit zidurile orașului împotriva posibilelor atacuri venite dinspre mare. La începutul secolului XX, atunci când Grecia a câştigat independenţa, turnul a fost vopsit în alb, ca simbol al unui nou început.

Însă Grecia are mult mai multe obiective turistice pe care merită să le descoperiți. Să nu uităm de Muntele Olimp, de Stadionul Panathenaic din Atena, Palatul Din Knossos, Templul lui Zeus, muntele și cada lui Zeus și multe altele.

Care sunt obiectivele turistice pe care le-ați vizitat și le-ați recomanda?

Leave A Reply

Your email address will not be published.