TAROM și Blue Air sunt salvate. Guvernul a aprobat acordarea creditului de salvare.

2 12.837

Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Potrivit Mediafax, Guvernul României a aprobat creditul de salvare pentru companiile aeriene TAROM și Blue Air. Acestea au solicitat un ajutor de salvare în valoare de 130 de milioane de EURO: 65 de milioane pentru TAROM și 65 de milioane pentru Blue Air. Acest credit sprjină companiile aeriene din România să treacă de criza COVID-19.

În prezent, ambele companii au zborurile interne și internaționale suspendate. Iar o parte dintre angajați sunt în șomaj tehnic. Blue Air are aproximativ 90% dintre angajați în șomaj tehnic încă de la 1 aprilie.

În timp de TAROM a luat această decizie în urmă cu câteva zile, iar 1000 de angajați din cele aproximativ 2000 de persoane, care lucrează pentru companie, ar urma să primească doar 75% din salariul de bază.

Conform declarațiilor făcute de Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, zborurile vor putea fi reluate în curând. Însă cu o serie de măsuri pentru distanțarea socială.

Pentru luna mai, TAROM a activat în sistemul de rezervări zborurile spre Franța (6 mai), Olanda (2 mai) și Marea Britanie (4 mai), dar și câteva zboruri interne în România.

2 Comentarii
  1. Vasile says

    Carpat air, Air Bucharest, cobrex trans, just us nu sunt companii aeriene din Romania ?? 130 de milioane euro doar pentru Tarom si Blue air ?? in Romania exista si consilul concurentie.

    1. Sorin Rusi says

      Companiile mentionate de tine nu opereaza zboruri regulate…Sunt doar pe chartere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.