blank

Stațiuni litoral Turcia: Antalya, Marmaris, Bodrum, Kusadasi!

0 2.311

Turcia este una dintre destinațiile de vacanță preferate de români. Anual, sute de mii de români aleg să-și petreacă vacanța de vară într-una dintre stațiunile din Turcia.

Riviera turcească, recunoscută și sub denumirea de Coasta Turcoaz, se întinde în sud-vestul Turciei. Cuprinde provinciile Antalya, Mugla, Aydin, Izmir și Mersin. Plajele frumoase ale Turciei se întind de-a lungul a peste 1000 de kilometeri de țărm cu deschidere la Marea Egee și Marea Mediterană.

Stațiuni litoral Turcia

Există zeci de stațiuni pe întreaga rivieră a Turciei, dar doar câteva prezintă interes pentru turiștii străini, inclusiv pentru români. Mai jos le enumerăm pe cele de interes.

Antalya

Când vorbim de litoral Turcia, gândul ne fuce la Antalya. Este una dintre cele mai populare stațiuni din Turcia datorită hotelurilor și resorturilor de lux. Aici a apărut conceptul de all inclusive pe întreaga durată a zilei. Stațiunile din Antalya sunt recunoscute prin prisma celor mai mari resorturi existente în Turcia.

Din regiunea Antalya se pot face numeroase excursii regionale. Puteți vizita centrul vechi al orașului Antalya; portul vechi din Antalya; Köprülü Canyon National Park din zona Side; ruinele romane Aspendos și Perge, Termessos; minaretul Yivli și multe altele.

Bodrum

Bodrum este un oraș-port din regiunea Mugla, cu ieșire la Marea Egee. Este o destinație turistică preferată de mulți români, dar nu așa a ajuns celebră această stațiune. Herodot – părintele istoriei – s-a născut în Halicarnas din Grecia Antică, unde se află astăzi Bodrum.

Dacă alegeți să vă petreceți vacanța în Bodrum, vă recomandăm să vă bucurați și de excursii în regiune. Vizitați Castelul Bodrum; Amfiteatrul Bodrum; Morile de vânt și multe altele.

Kusadasi

Kusadasi este o destinație renumită și recunoscută din Turcia, grație plajelor largi cu nisip fin. Se spune că aici soarele strălucește 10 luni pe an, iar apele turcoaz îi spală țârmul. Ca activități extra, vă recomandăm să vizitați Grand Bazar, Orient Bazar si Kusadasi Bazar, Peștera lui Zeus sau terasele Pamukkale.

Marmaris

Marmaris este considerat un paradis turistic, care atrage anual sute de mii de turiști. Marmaris se mândrește cu un port frumos, încununat de un castel și căptușit cu iahturi cu cocă de lemn. De aici, amiralul britanic Horatio Nelson și-a organizat flota pentru atacul asupra francezilor de la Abukir, în nordul Egiptului, în 1798.

Marmaris este o destinație zgomotoasă, dar frumoasă. În portul Marmaris, opresc numeroase vase de croazieră și iahturi de lux. Aici sunt organizate petreceri tematice pentru turiștii britanici, nemți sau ruși. Odată ajunși în Marmaris, puteți opta să faceți excursii regionale și să vizitați Castelul Marmaris, orașul vechi Marmaris sau să vă relaxați la baia turcească Armutalan Hamam. Cel mai mare parc de distracții din Marmaris este Atlantis Waterpark, aflat pe plaja Longbeach.

Fiecare regiune și stațiune din Turcia are plusuri și minusuri, dar cu siguranță veți găsi cazări pentru toate buzunarele. Spre deosebire de Antalya, unde resorturile sunt extrem de generoase și majoritatea dintre ele sunt cu ieșire la mare, în celelalte stațiuni veți găsi hotelurile și resorturi amplasate în zone aglomerate, nu mereu cu ieșire la plajă. Dacă în Antalya tendința este aceea de a petrece cât mai mult timp în resorturi, în celelalte stațiuni se recomandă să mergeți și să vizitați diferite obiective turistice din regiune. Turcia este o țară frumoasă, ofertantă, iar prețurile extrem de accesibile. Puteți călători spre turcia cu autocarul, mașina personală sau avionul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.