BREAKING NEWS: Zborurile din România sunt suspendate pe toată perioada stării de alertă, până pe 16 iunie 2020

23 31.802

Venim cu vești mai puțin plăcute pentru cei ce așteptau zborurile din / spre România. Conform HOTĂRÂRII nr. 394 din 18 mai 2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, am constatat că zborurile din / spre România sunt suspendate pe toată perioada stării de alertă.

Mai exact, conform Anexa 3, avem următoarele: Suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici din aviație spre ❌Italia; ❌Spania; ❌Germania; ❌Franța; ❌Austria; ❌Belgia; ❌Elveția; ❌SUA; ❌Marea Britanie; ❌Olanda; ❌Turcia; ❌Iran și din aceste țări către România pentru toate aeroporturile din România, potrivit art. 37 din Legea nr. 55/2020.

Conform HG, această decizie se aplică pe toată durata stării de alertă, care va expira pe data de 16 iunie, ora 21:59 UTC. Articolul 4 din anexa 3, care mentioneaza suspendarea zborurilor, nu are perioadă definită.

ROMATSA a emis un NOTAM* de restricție zboruri până pe 16 iunie 2020 – A1478/2020.

NOTAM – înştiinţare distribuită prin intermediul mijloacelor de telecomunicaţii ce conţine informaţii cu privire la starea sau modificarea unei instalaţii, a unui serviciu, a unei proceduri sau a unui pericol pentru navigaţia aeriană, a căror cunoaştere din timp este absolut necesară pentru personalul care asigură zborurile.

Zborurile din România sunt suspendate

Aprobate prin HOTĂRÂREA nr. 394 din 18 mai 2020, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 410 din 18 mai 2020.

Anexa 3, Articolul 4: În condițiile art. 5 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 55/2020, se stabilesc următoarele măsuri: 1. Suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici din aviație spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Franța, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii și Turcia, și din aceste țări către România pentru toate aeroporturile din România, potrivit art. 37 din Legea nr. 55/2020. Legea poate fi studiată la următorul link: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/225879.

Să sperăm că legea va fi modificată în Parlament în scurt timp sau se va aproba o ordonanță de urgență prin care să fie modificată legea 394/2020 și astfel să fie reluate zborurile.

Pentru informatii sau detaliile cu privire la biletele de avion, luati legatura cu agentia sau compania aeriana emitenta.

*Site-ul AirlinesTravel nu se face responsabil de modificarile operationale, de zboruri sau de biletele de avion.

23 Comentarii
 1. Iosif says

  În comunicatul oficial de presă din data 15 Mai 2020 se comunică clar că zborurile sunt suspendate pentru o perioadă de 14 zile de la momentul comunicatului, adică până pe data de 29 Mai.
  Dacă zborurile erau suspendate pe toată perioada a stării de alertă, nu ar fi fost nevoie de a specifica această dată.
  Pur și simplu s-ar fi comunicat că zborurile ar fi fost suspendate până pe data de 16 Iunie.
  Deci articolul dumneavoastră este doar un fake news, și fiind un articol fals vă rog să-l ștergeți.

  1. Sorin Rusi says

   Da, doar ca azi ROMATSA a dat NOTAM de suspendare zboruri pana pe 16 iunie. In HG, aprobata de parlament, Articolul 4 nu are perioada definita, in consecinta se aplica pe toata durata starii de alerta.

   1. Marian says

    Nu inteleg nimic.. Am 5 zboruri suspenda te in mai ultimul azi 30 mai (unul wizz si altul blue air) cu toate ca cele doua companii au zburat azi din Valencia Bucuresti dus intors
    In fiecare zi din Bucuresti placa peste 30 avioane, am verifica, imi puteti explica?????

    1. Sorin Rusi says

     Si ce nu ati inteles? Da, se vor suspenda si cele de pana la 16 iunie, inclusiv

     1. Laura says

      Buna..aveam o rezerva pt wizz air pt 19 si a fost cancelat…e a doua oara cand se suspenza zboru …poate cineva sa imi spuna cand o sa inceapa sa dea drumu la zboruri ….plec din cluj in madrid …multumesc

     2. Sorin Rusi says

      Cand autoritatile vor aproba zborurile. Pe 17 iunie, au fost aplicate noi restrictii de zbor pana pe 17 iulie…Dar exista niste explicatii in acest articol> https://airlinestravel.ro/oficial-zborurile-spre-spania-italia-belgia-olanda-franta-marea-britanie-turcia-au-fost-suspendate.html

    2. Sorin Rusi says

     Si nu, nu a zburat nimeni azi intre Valencia si Bucuresti.

 2. Costea Marcel Alberto says

  Aaa deci in Asia pot calatori

  1. Sorin Rusi says

   Daca aveti cu ce sa ajungeti acolo si daca tarile din Asia va primesc 🙂

 3. Gabriel says

  Citați NOTAM și articolul ROMATSA.
  Am căutat și eu și nu există cea ce ați spus.

  Toate notams nu se referă la suspendarea până pe 16 iunie.

  1. Sorin Rusi says

   https://flightplan.romatsa.ro/init/notam/getlatestcovid_lrbb aici gasiti notificarea NOTAM emisa de Romatsa

  2. Sorin Rusi says

   (A1478/20 NOTAMR A1356/20
   Q) LRBB/QAFXX/IV/NBO/E /000/999/4501N02531E999
   A) LRBB B) 2005261336 C) 2006162059
   E) COVID-19: FLIGHT RESTRICTIONS
   BASED ON THE DECISION OF STATE AUTHORITIES,
   1.FLIGHTS DEPARTING FROM AIRPORTS LOCATED WITHIN THE TERRITORY
   OF AUSTRIA, BELGIUM, SWITZERLAND, FRANCE, GERMANY, IRAN, ITALY,
   UK, NETHERLANDS, SPAIN, USA, TURKEY ARE PROHIBITED TO LAND AT
   AIRPORTS LOCATED WITHIN BUCHAREST FIR,
   2.FLIGHTS DEPARTING FROM AIRPORTS LOCATED WITHIN BUCHAREST FIR
   ARE PROHIBITED TO LAND AT AIRPORTS LOCATED WITHIN TERRITORY OF
   AUSTRIA, BELGIUM, SWITZERLAND, FRANCE, GERMANY, IRAN, ITALY, UK,
   NETHERLANDS, SPAIN, USA, TURKEY

  3. Sorin Rusi says

   Ce zice NOTAM-ul? Bazat pe decizia autoritatilor de stat, se aplica restrictii de zbor incepand cu 26 05 2020, ora 13>36 UTC pana la 16.06.2020 20:59 UTC.

 4. Alex says

  Buna seara. Stiti cumva daca asta se aplica si la zboruri cu conexiuni? De exemplu: pentru un zbor Luxemburg -> Munich -> Bucuresti pe 15 iunie, se ia in considerare Luxemburg-ul sau Germania ca punct de referinta? Multumesc

  1. Sorin Rusi says

   Pai nu cred ca aveti zboruri din Germania spre Romania. Daca se mentine suspendarea pana pe 16 iunie, ora 23:59, inseamna ca toate zborurile regulate / frecvente vor fi suspendate intre Romania si Germania si atunci nu aveti zborul de legatura spre Romania…

 5. Sorin Lita says

  Si websitului de la Otopeni pentru 28 Mai 2020 ce afiseaza? Zboru de UK, Amsterdam,Madrid….? astea ce mai sunt?

  https://www.bucharestairports.ro/en/flight-schedule/departures

  1. Sorin Rusi says

   Alea sunt zboruri chartere / de repatriere. Nu sunt zboruri frecvente-regulate. Zborurile chartere se fac sub aprobarea autorităților cu scopul de a aduce in Romania cetățeni ai acestei țări cu toate acele condiții de intrare în țară. Blue Air vinde bilete și spre Amsterdam, doar cetățenilor olandezi, rezidenților, celor cu contracte de munca speciale etc. Tarom vinde bilete și spre Spania în anumit regim…Detalii aici https://airlinestravel.ro/zboruri-tarom-de-repatriere-din-spre-amsterdam-bruxelles-barcelona-si-madrid.html

 6. Moldovan gheorghita cristina says

  Buna ziua ! MA PUTETI AJUTA VA ROG CU UN RASPUNS CORECT AM 5 BILEE AMANATE PANA ACUM STITI CUMVA PE DATA DE 18 06 2020 SE AMANA SI ACESTE BILETE ?????AJUTATIMA CU UN RAPSUNS VA ROG

  1. Sorin Rusi says

   Ce companie, ce zbor, ce ruta?

 7. Greta Spataru says

  Buna ziua.
  Am bilet pentru zbor Bucuresti spre UK in data de 19 Iunie cu Wizz air.Imi puteti spune daca v a fi zborul pentru aceasta data?

 8. Geli says

  Buna ziua, am o reprogramare pentru zbor cu Wizz Air, ruta Birmingam – Bucuresti, in data de 18.06.2020. Aveti idee se reiau zborurile pana la acea data? Cand si de unde aflam? Aflam de la autoritati, acesta este raspunsul, stiu ….doar ca timpul este foarte scurt si data de 16.06 este atat de aproape de 18.06 cand ar trebui sa zburam…:((
  Sunt implicatii mari, atat psihologice cat si financiare….., ramai unde esti pana se reiau zborurile, ok…dar ce faci cu chiria? ce faci cu cazarea in romania pentru autoizolare….ufff!!
  Va multumesc anticipat pentru raspuns, o zi minunata!

Leave A Reply

Your email address will not be published.