Filme cu avioane și din lumea aviației (VIDEO)

Filme cu avioane!

4 7.853

Dacă tot este weekend, am decis să vă împărtăşesc câteva filmele cu avioane și din lumea aviației pe care le urmăresc cu plăcere. Sunt convins că sunt mult mai multe filme bune care merită văzute, iar gusturile noastre poate că nu sunt comune, dar acesta este un clasament personal. Vă invit să lăsaţi comentarii cu ce filme preferaţi voi, dar să fie cu avioane.

Sully (2016)

Filmul ”Sully” îl are în scaunul regizoral pe Clint Eastwood, iar protagonist este Tom Hanks. Acesta îl va portretiza pe eroul național Chesley „Sully” Sullenberger, pilot american care a aterizat forțat pe râul Hudson, în ianuarie 2009, cu un avion de linie, salvând viața tuturor celor 155 de pasageri aflați la bord. Filmul biografic relatează câteva momente de după accident, când Sully a fost anchetat pentru faptele sale. Verdictul îl veți afla din film!

Pan Am (2011)

Acesta a apărut în 2011 şi are o singură serie de 14 episoade. Serialul descrie vieţile unor piloţi şi stewardese Pan Am, din perioada anilor `60, perioada războiului rece. În acele vremuri, călătoria cu avionul era un lux, iar majoritatea pasagerilor erau oameni înstăriţi, politicieni, oameni de business. O să-i vedeţi pe cei 7 actori din rolurile principale în diferite ipostaze, unele mai dramatice, altele mai comice. Şi să nu vă mire când însoţitorii de bord joacă şi roluri de spion.

Zborul (Flight) (2012)

Denzel Washington intră în pielea lui Whip Whitaker. Joacă rolul unui pilot înzestrat şi respectat de colegi şi superiori, pe care mass-media şi nord-americanii îl percep ca pe un erou naţional după ce reuşeşte să aducă la sol o aeronavă grav avariată. A reuşit să salveze vieţile a 98 de pasageri din cei 106 pe care îi transporta. Problema sa este alcoolul. Vă invit să urmăriţi filmul pentru detalii!

Up in the Air (2009)

George Clooney (Ryan Bingham) joacă rolul unui expert în resurse umane la o companie de consultanţă din Omaha – Nebraska. El zboară din oraş în oraş pentru a concedia oameni şi pentru a face munca „murdară” pe care foarte mulţi angajatori nu au curajul să o facă.

Situaţia se complică atunci când apare Natalie, care propune reducerea cheltuielilor prin implementarea unui program de disponibilizare a angajaţilor cu ajutorul internetului. Ryan Bingham, pe lângă activitatea sa, are şi un ţel personal. Vrea să ajungă la 10 milioane de mile zburate. Filmul are şi o latură educativă pentru cei care călătoresc foarte mult cu avionul.

Vă doresc vizionare plăcută!

4 Comentarii
 1. Michel says

  Bonjour Sorin,
  Tu peux ajouter dans ta liste ce film „Low Cost le film (2011)”.
  A bientôt!

 2. KorinaMS says

  The Aviator? 🙂

 3. Sorin says

  Le-am trecut pe lista!:) Multumesc!

Leave A Reply

Your email address will not be published.