Cele mai frumoase, premiate și apreciate plaje din Grecia.

2 20.293

Grecia, tărâmul zeilor în antichitate, a ajuns să fie una dintre cele mai vizitate și apreciate țări din lume. Din experiența noastră, Grecia este acea destinație care nu dezamagește niciodată, indiferent de pretențiile fiecăruia.

Grecia este locul în care peisajele paradisiace, plajele cu ape azurii și nisip fin, ruinele templelor antice se contopesc între istorie și tradiții. După ce v-am prezentat unele dintre cele mai frumoase și atractive insule din Grecia, acum vă prezentăm unele dintre cele mai frumoase plaje de pe țărmul Greciei.

Cele mai frumoase plaje ale Greciei!

Plaja Thermes – Insula Kos

kos-grecia

Munții de pe insulă nu sunt foarte înalți, dar creează un peisaj unic, golfuri liniștite și plaje care se întind pe 100 de km.

 • Una dintre cele mai cunoscute plaje de pe Kos este Thermes. Este foarte cunoscută pentru nisipul negru, moale și fin, dar si pentru izvoarele termice care se varsă în mare și încălzesc apa. Apa mării este curată și liniștită.
 • Alte plaje ce pot fi găsit pe insulă sunt Mastichari, Kefalos, Paradise, Marmari.

Plaja Faliraki – Insula Rhodos

plaja-Faliraki-rhodos

Rhodos atrage anual zeci de mii de turiști, aceștia alegând insula Rhodos pentru plajele liniștite și superbe și pentru peisajele unice. Stanci abrupte, dar și golfurile izolate, plaje cu nisip fin și auriu și marea cristaliă transformă Rhodos în „paradisul dintre două mări”.

 • Plaja Faliraki este cunoscută pentru nisipul fiin, fiind o plajă recomandată în special pentru famili. Pe plajă se găsesc șezlonguri și numeroase taverne unde se poate mânca autetinc grecesc. În apropriere de plajă se găsesc multe resorturi și hoteluri, în funcție de preferințe și buget.
 • Plaja PallasPlaja Ixia, dar și  Prasonisi – unde puteți face baie în Marea Meditarană sau în Marea Egee, în funcție de preferințe.

Plaja Porto Katsiki – Insula Lefkada

plaja-Porto-Katsiki-grecia

Pe insula Lefkada puteți găsi atât plaje mici și naturale, cât și plaje lungi populare, presărate cu baruri și taverne sau cu locuri speciale pentru activități (parapantă sau kitesurfing). Insula are numeroase plaje cu nisip alb și fin perfecte pentru o săptămână de relaxare.

În vestul insulei, plajele sunt cu adevărat impresionante. Apa este foarte limpede și azurie, iar peisajele sunt uimitoare, cu stânci abrupte ce formează insulițe naturale în mare. În estul insulei Lefkada, plajele sunt feerite de vânt, calme, sigure, preferabile de familiile cu copii mici.

 • Plaja Porto Katsiki a fost inclusă în topul celor mai frumoase plaje din lume.
 • Alte plaje celebre sunt Egremni și Kathsima. Din păcate prima a avut de suferit în urma unui puternic cutremur în anul 2015.

Plaja Paleokastritsa – Insula Corfu

plaja-Paleokastritsa-corfu

Fiind una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, insula Corfu este cunoscută pentru plajele unice cu peisaje spectaculoase, trasee stâncoase, care te conduc spre cele mai uimitoare locuri și care dau un farmec aparte insulei.

 • Una dintre cele mai faimoase plaje este Paleokastritsa. Aflată în nord-estul insulei, plaja Paleokastritsa este foarte cunoscută pentru apa rece și cristalină, de culoare turcoaz. Peisajul din Palaiokastritsa, cum ii spun localnicii, e unic. Iar dacă își întorci privirile de la mare, poți vedea livezi de lămâi și măslini, dar și case răsfirate pe versantul muntelui.
 • Alte plaje recomandate sunt Agia Varvara (cu nisipuri roșiatice), Glyfada, Canal d`amour, Kassiopi, Roda

Plaja Navagio – Insula Zakynthos

plaja-navagio-zakynthos

Zakynthos este una dintre cele mai populare insule din Marea Ionică, cunoscută pentru plajele sale, golfuleţele de nisip şi viaţa de noapte. Dacă te afli în vacanță, trebuie să vizitezi epava Navagio și grotele Blue Caves, sau să cauți ţestoase Caretta – Caretta, dar cel mai important este să te relaxezi pe una din plajele izolate.

 • Situată în nord-vestul insulei, Navagio este cunoscută și sub numele de „plaja naufragiatului”, fiind una dintre cele mai fotografiate plaje din Grecia. Plaja este cu nisip moale și alb, iar apă este cristalină și turcoaz.
 • Alte plaje cunoscute sunt: Gerakas, Banana Beach, Argassi, Laganas, sau Dafni.

Plaja Vai – Insula Creta

plaja-vai-creta

Creta, cea mai mare insulă din Grecia, este divină: frumusețe naturală sălbatică, cultură, istorie și bucătărie tradițională grecească și mediteraneană. Insula Creta – a cincea cea mai mare insulă din Mediterana – are atât de multe plaje încât poate fi complicat să îți alegi doar pentru a te relaxa.

 • Plaja Vai (padurea de palmieri din Vai), este una dintre cele mai cunoscute plaje din Creta si una dintre cele mai frumoase locuri din Mediterana. Plaja are nisip fin și auriu, fiind organizată cu sezlonguri, umbrele și pasarele de lemn. Dacă doriți, puteți urca pe platforma de pe deal ca să puteți admira o panoramă ce vă va tăia răsuflarea.
 • Alte plaje care nu trebuie ratate sunt: Balos (cunoscută pentru stânca Gramvoussa), Elafonisi (cu nisip roz) sau Matala.

Plaja Koukounaries – Insula Skiathos

Plaja-Koukounaries-skiathos

Insula Skiathos este una dintre insulele cu cele mai frumoase plaje din Grecia. Plajele sunt acoperite de nisip fin, iar apa este caldă și cristalină. Insula este ideala pentru vacantele in familie. Aele nu sunt adanci, iar insula este foarte liniștită.

 • Plaja Koukounaries este cea mai faimoasa și mai aglomerata de pe insula. Popularitatea ei nu surprinde pe nimeni pentru ca plaja se bucura de un nisip alb și fin, fiind învăluită în parfumul padurii de pini ce o înconjoară. Plaja este una dintre cele mai frumoase din lume. Plaja Koukounaries este renumită pentru acest contrast dintre mare și pădurea de pini.
 • Plajele sunt principalul atu, dar cele mai frumoase sunt situate in partea de sud a insulei.

Plaja Paranga – Insula Mykonos

plaja-paraga-mykonos

Mykonos are multe plaje, fiecare potrivită pentru un anume stil: pentru familisti, jet-setteri, pentru comunitatea LGBTQ+, pentru cei care iiubesc viața de noapte, pentru cei care iubesc camping-ul sau pentru cei își doresc liniște, fara aglomeratie.

 • Plaja Paranga este preferata tuturor: cupluri, familisti, burlaci, dar și localnici. Pe plajă se află renumit restaurant Tasos – un restaurant excelent, cu mancaruri traditionale la preturi acceptabile.
 • Plte plaje pe care le puteți pune pe lista sunt Agios Ioannis, Fokos sau Kalo Livadi.

Red Beach (Kokkini Paralia) – Insula Santorini

plaja-red-beach-santorini

Fiind o insula vulcanica, Santorini nu are plaje cu nisip fin, ci cu pietris de culoare neagra. Totuși, câteva place idilice pot fi găsite în sudul insulei.

 • Red Beach (Kokkini Paralia) este celebră datorită nisipului roșiatic și a stâncilor vulcanice ce o înconjoară, fiind și cea mai cunoscută plașă de pe insulă. Se afla la 12 km sud vest de Thira (Fira).
 • Alte plaje ce nu trebuie ratate sunt: WhiteKolumbo (plajă cu nisip negru, înconjurată de stâncile de culoare roșie), Perissa și Kamari.

Golden Beach – Insula Thassos

plaja-golden-beach-thassos

Pe insula Thassos găsești o plajă nouă la orice pas. Multe dintre ele au fost catalogate cu „blue flag”, ceea ce înseamnă că sunt unele dintre cele mai frumoase plaje din lume.

 • Golden Beach este cea mai populară de pe insulă, fiind doar o fâșie de nisip ce atrage majoritatea turiștilor din regiune. Are apa limpede, nisip fin și auriu. Este amenajată pentru șezlonguri și camping, presărată cu taverne, dar este ideală și pentru sporturi pe plajă și activități nautice.
 • În Thassos, mai mult de 30 de plaje oferă turiștilor condiții și peisaje unice.

Imaginile ”vorbesc” singure. Sunt atât de multe insule și plaje frumoase în Grecia încât ne-ar trebui ani de zile pentru a le putea vizita pe toate.

Care este plaja voastră preferată din Grecia?

Leave A Reply

Your email address will not be published.