Asigurare de călătorie pentru deplasări în străinătate! Beneficiile unei asigurări de călătorie!

Călătoresc frecvent de peste 10 ani. Am sute de zboruri interne și internaționale, dar și numeroase deplasări cu autocarul, trenul, mașina etc. Am vizitat numeroase destinații din Europa, dar și de pe alte continente. Pot spune că am sute de mii de kilometri parcurși în călătoriile mele. Toate călătoriile mele au un numitor comun – asigurarea de călătorie.

blankblank

Mereu am ales să previn în loc să vindec. Recunosc că până acum nu am avut nevoie să folosesc polița de asigurare, dar îmi place să călătoresc liniștit din acest punct de vedere. Mereu am mers pe ideea că e mai bine să am asigurare și să nu o folosesc, în loc să ajung să am nevoie de asigurare și să nu o am. Nu se știe niciodată când apar problemele de sănătate sau când un incident neplăcut te poate trimite la spital, iar costurile nu sunt deloc mici.

Pe lângă acoperirea medicală, o asigurare de călătorie poate acoperi și pierderea sau deteriorarea bagajului, anularea zborului, asigurarea bunurilor electronice (după caz). Există și asigurarea storno pentru anularea călătoriei în cazul în care diferite evenimente neprevăzute vă pun în incapacitatea de a mai călători. Mai sunt și asigurări de călătorie ce acoperă răspunderea civilă față de terți.

Pentru că tot vine sezonul estival și mulți dintre voi veți călători în diferite destinații din Europa sau pe alte continente, vă recomand să vă faceți și asigurările de călătorie pentru voi și membrii familiei. Indiferent că e vorba de un city break în Europa, un sejur într-una dintre insulele din Grecia sau o croazieră pe Mediterana, asigurarea de călătorie nu ar trebui să lipsească.

Cred că aveți suficiente argumente și motive pentru care merită să vă faceți asigurarea de călătorie atunci când vă deplasați în afara țării.

O asigurare de călătorie este o poliță ce oferă protecție în timpul călătoriilor în afara țării. Acoperă riscurile medicale ce pot apărea în urma unui eveniment neprevăzut. Există asigurări de călătorie în funcție de scopul pentru care părăsești țara: pentru studii, turiștice sau pentru muncă.

Prețul pentru o asigurare medicală de călătorie difera în funcție de compania de asigurări aleasă, precum și de riscurile acoperite de polița de asigurare. Prima de asigurare se stabilește în funcție de numărul de zile asigurate (cât durează călătoria), de vârsta persoanei asigurate, dar și de țara în care se călătorește.

Am avut asigurări de călătorie la diferite firme ce oferă astfel de servicii. Nu vă pot spune care e cea mai bună, dar eu am cumpărat în funcție de oferte, tipul de călătorie și nevoile pe care le-am avut în călătorii.