Vizitează online muzee cunoscute în toată lumea (Tururi Virtuale)

2 4.022

Pandemia de Coronavirus a dus la blocarea granițelor, a dus la suspendarea a mii de zboruri, iar turismul trece printr-o perioadă tristă. Autoritățile din toată lumea le recomandă oamenilor să rămână în case, stă stea izolați, să evite aglomerațiile. Implicit au de pierdut toate obiectivele turistice, muzeele, centrele culturale și de shopping. Dar știm că toate aceste măsuri sunt luate pentru sănătatea noastră, a tuturor. Vom avea timp să călătorim și să ne bucurăm de viața socială după ce va trece pandemia cu noul COVID-19.

Și dacă tot stați în casă, vă recomand să vă plimbați prin câteva muzee celebre în toată lumea. Asta după ce, zilele trecute, v-am trimis să vizitați live câteva grădini zoologice.

Muzeul NASA

muzeul nasa

NASA oferă tururi virtuale gratuite în centrul de cercetare Langley (click) din Virginia, precum și în centrul de cercetare Glenn din Ohio (click). Space Center Houston are, de asemenea, o aplicație care oferă tururi virtuale, experiențe cu realitate augmentată și videoclipuri și povești audio despre explorarea spațiului.

Muzeul Național al Forțelor Aeriene din Statele Unite

Muzeul Național al Forțelor Aeriene din Statele Unite este muzeul oficial al Forțelor Aeriene din Statele Unite. Focusul este pe Wright-Patterson Air Force Base in Dayton și găzduiește o gamă largă de arme și aeronave militare, inclusiv avioanele prezidențiale ale lui Franklin D. Roosevelt, Harry Truman, Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy și Richard Nixon . Muzeul oferă, de asemenea, tururi virtuale gratuite, permițându-vă să vedeți obiecte precum aeronavele dezafectate din Al Doilea Război Mondial, războiul din Vietnam și războiul din Coreea.

British Museum

British Museum

Cu o colecție care totalizează peste 8 milioane de obiecte, British Museum din Londra este unul dintre cele mai mari muzee din lume. O parte dintre aceste opere de artă pot fi vizitate și online. De asemenea, muzeul a făcut echipă cu Institutul Cultural Google pentru a oferi tururi virtuale folosind tehnologia Google Street View.

Muzeul Luvru

muzeul luvru

Luvrul nu este doar unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume, dar este și unul dintre cele mai iconice monumente istorice din Paris. Muzeul oferă tururi online gratuite pentru unele dintre cele mai importante și populare exponate, cum ar fi antichitățile egiptene și lucrările lui Michelangelo. Puteți arunca o privire de 360 de grade asupra muzeului și faceți clic în jurul rarelor artefacte pentru a obține informații suplimentare despre istoriile lor.

Proiectul GOOGLE ART (sute de muzee)

Proiectul Google Art te poartă la Casa Albă, prin Muzeul de Artă Islamică din Qatar și chiar poți admira arta stradală din São Paulo, Brazilia. Iată o listă completă de muzee pe care le puteți vizita. Google a colaborat cu peste 1200 de instituții culturale din întreaga lume pentru a arhiva și documenta numeroase obiecte de artă și pentru a le oferi muzeelor tururi virtuale.

Atenție! O vizită la muzeu durează :)!

Leave A Reply

Your email address will not be published.