blank

Unde am putea zbura după data de 15 mai? Câteva rute interesante.

0 44.104

Trăim vremuri grele din cauza noului coronavirus. Pandemia de COVID-19 a paralizat o planetă, a blocat industrii, a izolat oamenii. Autoritățile au luat cele mai drastice măsuri în speranța că vor reuși să blocheze răspândirea virusului. Au impus restricții de călătorii și măsuri de distanțare socială.

Din păcate, nu știm ce ne rezervă viitorul în materie de viață cotidiană. Cu toții vrem să ieșim din case și să mergem la muncă, să călătorim, să ne vedem familiile și prietenii. Însă totul este incert, iar autoritățile locale, regionale și globale nu au anunțat cu subiect și predicat ce măsuri vor lua pentru viitorul apropiat.

Unde am putea zbura după data de 15 mai?

În România, se tot vorbește de perioada de după 15 mai, dar nimeni nu știe exact ce și cum va fi. Ministerul Afacerilor Interne a postat în transparenţă decizională propunerea privind setul de măsuri de prevenire şi control a virusului SARS-CoV-2, măsuri aplicabile după ridicarea stării de urgenţă, începând cu data de 15 mai 2020.

Dar deocamdată sunt niște propuneri. Printre ele găsim și faptul că zborurile spre și din țările din zona roșie ar putea fi suspendate și după 15 mai. Deci, deocamdată, nu ne putem face planuri pentru călătorii din / spre destinațiile din Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Iran, Italia, Mare Britanie, Olanda, Spania, SUA și Turcia.

Posibile zboruri după data de 15 mai

Și totuși avem speranța că unele zboruri vor putea fi operate. Ca și până acum, au existat destinații spre care s-a putut zbura fără restricții.

Zboruri operate de Wizz Air

Wizz Air a fost singura companie aeriană cu zboruri regulate din / spre România în perioada martie – mai 2020, cât a fost instaurată starea de urgență. Vezi zborurile Wizz Air operate din Romania in perioada 15-31 mai 2020. Wizz Air zboară din România spre destinații din Ungaria (Targu Mures – Budapesta), Portugalia (Bucuresti – Lisabona), Suedia (Bucuresti / Cluj – Malmo si Bucuresti – Stockholm), Danemarca (Bucuresti / Iasi – Billund)și Norvegia (Bucuresti – Oslo). Și avem speranța ca aceste zboruri să poată fi operate și după data de 15 mai. Plus altele noi, acolo unde se va putea.

Zboruri operate de TAROM

TAROM a operat zboruri pe ruta București – Atena, în zilele de luni și vineri. Ne așteptăm ca această rută să fie menținută și după data de 15 mai. POATE vor fi reluate zborurile și pe ruta București – Salonic. Menționăm că Grecia nu e pe lista țărilor din zona roșie.

Din 18 mai, TAROM va relua zborurile pe rutele interne București – Cluj, București – Iași, București – Oradea și București – Timișoara.

Zboruri operate de Czech Airlines

Czech Airlines a anunțat reluarea zborurile pe ruta Praga – București, începând cu 25 mai 2020. Cehia nu este pe lista țărilor din zona roșie. Deci nu ar fi o problemă în operarea acestor zboruri. Asta dacă autoriățile din România nu schimbă statusul Cehiei, după data de 15 mai.

Zboruri operate de Croatia Airlines

Ar putea fi operate zboruri pe ruta București – Zagreb. Croatia Airlines intenționează să reia zborurile interne începând cu 11 mai. Ruta București – Zagreb apare în sistemul de rezervări cu zboruri de la 1 iunie 2020.

Zboruri operate de RYANAIR

Ryanair, compania aeriană nr.1 din Europa, a anunțat reluarea zborurilor pe ruta București – Londra Stansted. În perioada 15 mai – 28 mai, vor fi operate 3 zboruri săptămânale (luni, miercuri, vineri). Aici trebuie să menționăm că ruta a intrat pe lista scurtă a zborurilor operate de RYANAIR. Și facem precizarea că, în prezent, Marea Britanie este una dintre țările aflate în zona roșie. În aceste condiții, operarea zborurilor spre Londra este incertă. Așteptăm decizia finală a autorităților.

După 15 mai, sperăm să fie reluate zborurile pe următoarele rute

După data de 15 mai, noi sperăm să fie reluate zborurile și spre alte destinații și țări aflate în zona galbenă. Printre acestea enumerăm: București – Larnaca, București – Tel Aviv, București – Cairo, București – Varșovia, București – Malta. Cel puțin pentru România, destinațiile menționate nu se află în zona roșie de risc.

Însă, așa cum am menționat și în alte articole, aceste zboruri trebuie să se supună unor acorduri bilaterale. Nu este suficient doar ca România să permită aceste zboruri, ci să fie acceptate și de celelalte țări.

Totodată, nu uitați că în prezent există reguli de intrare în țară. Toate persoanele sosite din călătorii internaționale din zona galbenă vor intra în izolare la domiciliu timp de 14 zile. Dacă sosirea se face din zona roșie, atunci se intră în carantină instituționalizată. Aceste reguli au toate șansele să fie menținute și după data de 15 mai.

Totodată, înainte să vă cumpărați bilete de avion, documentați-vă foarte bine despre măsurile impuse de autoritățile din țara de destinație. După data de 15 mai, cu siguranță vor fi noi reguli și restricții de călătorie.

Mai luați în calcul și următoarele informații: Masca devine obligatorie în avion, plus alte reguli ce trebuie respectate pe durata zborului.

*Site-ul AirlinesTravel nu se face responsabil de modificarile operationale, de zboruri sau de biletele de avion.

Leave A Reply

Your email address will not be published.