Modificări operaționale Blue Air: flota diminuată, destinații eliminate, numărul zborurilor redus.

5 54.692

Blue Air, singura companie low-cost din România, trece prin momente dificile din cauza pandemiei de COVID-19. Are nevoie de un sprijin financiar din partea autorităților, iar guvernul a aprobat acordarea creditului de salvare.

Doar că, din cauza restricțiilor de călătorie impuse de România și de celalalte state UE, Blue Air a decis să reia zborurile începând cu 1 iulie 2020. Acest lucru se poate vedea și în sistemul de rezervări. Blue Air a activat zborurile și rutele internaționale, dar și rutele interne, începând cu 1 iulie.

Totodată, sursele noastre ne-au comunicat faptul că Blue Air a decis să reducă flota la 8 avioane, măsură ce vine la pachet cu reducerea drastică a programului operațional. Și, mai mult ca sigur, vor fi operate și concedieri.

Blue Air va păstra bazele din România: București (4 avioane), Iași (1 avion), Bacău (1 avion). Dar și bazele internaționale din Larnaca (1 avion) și Torino (1 avion).

Ținând cont de criza generată de pandemia de COVID-19, cu siguranță nu are nevoie de mai multe avioane pentru rutele și zborurile existente acum în sistemul de rezervări.

Destinații Blue Air – valabile de la 1 iulie

OFICIAL: Lista destinațiilor Blue Air cu zboruri din IAȘI, după 1 iulie 2020, și frecvențele de operare. OFICIAL: Lista destinațiilor Blue Air cu zboruri din Bacău, după 1 iulie 2020, și frecvențele de operare. OFICIAL: Lista destinațiilor Blue Air cu zboruri din București, după 1 iulie 2020, și frecvențele de operare.

Mai jos aveți și lista destinațiilor eliminate din sistemul Blue Air.

De la baza din Torino se renunța la rutele: Torino – Comiso; Torino – Regiunea Calabria; Torino – Ibiza; Torino – Palma de Mallorca.

De la baza din Bacau se renunță la: Bacau – Bologna; Bacau – Madrid; Bacau – Atena; Bacau – Copenhaga; Bacau – Liverpool; Bacau – Oslo; Bacau – Stuttgart.

De la baza din București se renunță la rutele: Bucuresti – Bologna; Bucuresti – Catania; Bucuresti – Lisabona; Bucuresti – Barcelona; Bucuresti – Birmingham; Bucuresti – Bordeaux; Bucuresti – Castellón; Bucuresti – Madrid; Bucuresti – Munchen; Bucuresti – Paris CDG.

De la baza din Iași se renunță la rutele: Iasi – Barcelona; Iasi – Verona; Iasi – Roma.

Noi suntem surprinși de rutele eliminate din sistemul Blue Air. Ne-a șocat faptul că Blue Air a decis să renunțe la Madrid și Barcelona. Poate e o decizie temporară și curând vom asista la noi modificări în programul operațional.

Suntem optimiști, dar în același timp și realiști. Ținând cont că pandemia de COVID-19 este în plină desfășurare, recomandăm la prudență și răbdare. Călătoriți responsabil! Așteptăm să vedem și noile condiții de călători, care vor fi impuse de autorități pentru distanțarea socială

*Rutele și orarul zborurilor sunt stabilite de compania aeriană în corelație cu legile și restricțiile impuse de autoritățile din respectivele țări. Pentru mai multe informații cu privire la rute, zboruri și bilete de avion, luați legătura cu Blue Air, accesând pe site-ul www.blueairweb.com/.

*Site-ul AirlinesTravel nu se face responsabil de modificarile operationale, de zboruri sau de biletele de avion.

Mulțumim Cristian Dumitru pentru informații!

5 Comentarii
 1. Maria says

  Buna ziua sotul meu are in august madrid bacau asi vrea sa stiu daca o sa mai fie zborul

  1. Sorin Rusi says

   In prezent, Blue Air nu mai are zboruri spre Barcelona si Madrid, indiferent de destinatia din Romania…

 2. Florin says

  Salut eu am cumparat prin agentie pentru data de 26 iuliie 3 bilete dus intors Iasi Barcelona . Zilele trecute de la agentia care am luat bilete ma anuntat ca a dat faliment Blue Air si cred ca nu ne mai restituie bani inapoi ?Specific Romanesc teapa .

  1. Sorin Rusi says

   Blue Air nu a dat faliment si zboara foarte bine. Doar ca nu va mai zbura spre Madrid si Barcelona. Compania a dat alternative, asa ca aveti sansa sa va recuperati banii sau sa reprogramati alte calatorii. Agentia de turism v-a mintit daca v-a spus ca Blue Air a dat faliment ca sa va opreasca banii…

Leave A Reply

Your email address will not be published.