Coronavirus: Lista companiilor aeriene cu zboruri anulate sau operațiuni suspendate

0 4.071

Ne aflăm în plină pandemie mondială de COVID-19, iar autoritățile din întreaga lume iau măsuri drastice în speranța că vor reuși să stopeze răspândirea virusului. Multe țări au anunțat închiderea granițelor pentru străini, au închis baruri, cluburi, restaurante, unități de alimentație publică, magazine, obiective turistice și îi îndeamnă pe cetățeni să rămână în casele lor.Toate aceste măsuri au lovit în plin turismul și a transportul, în special transportul aerian de pasageri. Cererea mică de bilete de avion, teama pasagerilor de noul coronavirus, dar și normele guvernamentale impuse au dus la anularea a mii de zboruri, iar unele companii aeriene au ales să suspende întreaga activitate. Mai jos aveți lista cu 53 de companii aeriene, care au suspendat temporar sau au anulat în următoarele 14 zile majoritatea zborurilor.

Lista companiilor cu zboruri anulate sau activitate suspendata

La Compagnie

În urma anunțului făcut de Donald Trump, majoritatea companiilor aeriene și-au ajustat programul operațional. Inclusiv La Compagnie, transportator aerian francez cu servicii premium, a anunțat ajustarea programului până pe 18 martie. Iar din 19 martie, La Compagnie va suspenda toate zborurile spre Statele Unite ale Americii.

După expirarea interdicției, pe 12 aprilie, La Compagnie va relua zborurile dintre Paris și New York. Deschiderea rutei Nice-New York, programată inițial pentru 1 mai 2020, a fost amânată la 1 iunie 2020.

LOT Polish Airlines

Guvernul polonez a anunțat că ”închide granițele” pentru toți străinii, care doresc să ajungă sau să tranziteze Polonia. Doar cetățenii polonezi vor putea intra în Polonia, dar vor intra obligatoriu în carantină timp de 14 zile.

În urma deciziei guvernului Poloniei de a suspenda traficul aerian internațional, care a fost cauzată de răspândirea coronavirusului COVID-19, LOT suspendă toate zborurile internaționale pe durata a 10 zile.

airBaltic

Guvernul Republicii Letonia a luat o decizie de înăspri măsurilor de securitate în lupta cu noul Coronavirus. Astfel, din 17 martie se va suspenda traficul aerian internațional.

Toate zborurile airBaltic vor fi suspendate temporar începând cu 17 martie și până pe 14 aprilie 2020 inclusiv. De asemenea, vor fi suspendate toate operațiunile airBaltic din Estonia și Lituania.

Austrian Airlines

Începând cu 19 martie 2020, Austrian Airlines suspendă toate zborurile. Inițial, acestea vor fi anulate până pe 28 martie, dar cu posibilitatea de a prelungi perioada. Ultimul zbor va fi operat pe ruta Chicago – Viena, indicativ OS066. Va ateriza la 08:20 în capitala Austriei.

Această decizie vine în urma restricțiilor de călătorie impuse de majoritatea țărilor, având ca scop limitarea răspândirii noului virus.

Brussels Airlines

Ca urmare a pandemiei cu Covid-19, care a cuprins întreaga planetă, Brussels Airlines a decis să suspende toate zborurile comerciale, în perioada 21 martie – 19 aprilie. Brussels Airlines va reduce treptat programul de zbor în cursul acestei săptămâni, pentru a ajunge la o suspendare temporară completă a zborurilor până în această sâmbătă.

Având în vedere circumstanțele extraordinare cauzate de criza Coronavirus la nivel mondial, Brussels Airlines a decis să își suspende temporar operațiunile de zbor începând cu 21 martie 2020. Până atunci, operațiunile de zbor ale companiei Brussels Airlines vor fi reduse treptat, controlat și structurat, pentru a aduce pasagerii și echipaje acasă.

Blue Air

Urmare a decretului emis de Presedintele Romaniei, care instaleaza starea de urgenta pe intreg teritoriul Romaniei pana la data de 14 aprilie inclusiv, Blue Air isi suspenda zborurile regulate incepand cu data de 21 martie si pana la incheierea perioadei in care starea de urgenta este activa.

FlyOne

În temeiul Directivei Operaționale a Autorității Aeronautice Civile Nr. 03 – 15/03/2020 cu privire la instituirea unor restricții de trafic aerian în contextul pandemiei cu noul Coronavirus, precum și în temeiul Hotărârii Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică nr. 9 din 15.03.2020 (vezi aici directiva), compania aeriana FLYONE informează că toate zborurile vor fi suspendate pe perioada 17 martie 2020 – 31 martie 2020.

Air Moldova

În baza deciziei Autorităților Republicii Moldova, compania aeriană Air Moldova suspendă toate zborurile, începând cu 17 martie 2020, orele 00:00 – până la 1 aprilie 2020 (cu probabilitatea extinderii restricțiilor).

EL AL

Pe perioada celor 2 săptămâni, EL AL a anunțat că va reduce cu până la 90% activitatea operațională. Din 16 martie până pe 28 martie 2020, EL AL va zbura doar spre Johannesburg, Londra Heathrow, Newark, New York JFK, Paris CDG și Toronto.

Turkish Airlines

Din cauza focarului de coronavirus (COVID-19) în Europa, zborurile Turkish Airlines spre Germania, Franța, Spania, Norvegia, Danemarca, Belgia, Suedia, Austria și Olanda sunt suspendate până pe 17 aprilie.

Turkish Airlines va continua să monitorizeze evoluția pandemiei cu noul Coronavirus în Europa și la nivel global. Ține legăturile cu autoritățile naționale și internaționale de sănătate și va lua măsurile de precauție corespunzătoare.

TAROM

Compania națională a României – TAROM a anunțat că-și va diminua activitatea după data de 21 martie 2020. Până atunci, TAROM va opera în regim normal, atât cât se mai poate, dat fiind restricțiile impuse de anumite țări, pe rutele interne și internaționale.

Compania TAROM a fost întodeauna despre oameni. De aceea, și în aceste momente grele, siguranța voastră și a celor din jurul vostru sunt prioritatea Companiei.

Qantas

Premierul Australiei, Scott Morrison, a anunţat joi că a decis să interzică accesul tuturor cetăţenilor străini care nu au reşedinţă în ţară. Morrison susţine că măsura a fost luată pentru că cele mai multe cazuri de infecţie cu coronavirus au fost persoane venite din străinătate. Australia a înregistrat până acum aproximativ 600 de cazuri de infecţie cu coronavirus.

Această decizie duce la suspendarea tuturor zborurilor internaționale operate de Qantas și Jetstar Airways, care erau programate de la sfârșitul lunii martie. Zborurile internaționale programate vor continua până la sfârșitul lunii martie pentru a ajuta la repatrierea australienilor, apoi vor fi suspendate până la, cel puțin,sfârșitul lunii mai 2020.

RYANAIR

Din cauza pandemiei cu noul coronavirus, statele europene au luat decizii drastice cu scopul de a stopa răspândirea virusului COVID-19. Printre măsurile luate se regăsesc și cele prin care se închid granițele și se suspendă zborurile între state.

Aceste restricții de călătorie au dus la scăderea traficului aerian de pasageri, la suspendarea rutelor și chiar la suspendarea activităților unor companii aeriene. În acest context, începând cu 19 martie, RYANAIR va anula aproximativ 80% din zboruri. Decizia se aplică și companiilor Lauda, Buzz Air și Malta Air.

Wizz Air

Inevitabil, compania Wizz Air a fost și ea afectată de pandemia cu noul coronavirus. A anulat o mare parte dintre zborurile operate din / spre destinații din România. Wizz Air anulează zborurile spre Dubai (București – Dubai și Cluj – Dubai). Wizz Air suspendă zborurile România – Spania. Wizz Air suspenda toate zborurile din Polonia. Wizz Air a anulat toate zborurile dintre România și Italia.

Lufthansa Group

Din cauza răspândirii epidemiei cu noul Coronavirus, Lufthansa Group a decis să anuleze aproximativ 23 000 de zboruri în perioada 29 martie – 24 aprilie. Pentru calendarul zborurilor de după 25 aprilie, Lufthansa Group va reveni cu precizări la o dată ulterioară.

Programul operațional va fi actualizat treptat în sistemele de rezervări, iar pasagerii afectați vor fi informați despre modificările și opțiunile de rezervare, începând chiar de astăzi. Nu este exclus ca în zilele următoare să existe și alte modificări în programul operațional. Totodată, Lufthansa anulează mai multe zboruri spre București, Cluj și Timișoara.

Air Serbia

Începând cu 19 martie 2020, Air Serbia și-a suspendat imediat activitatea. Evident că decizia a fost luată din cauza pandemiei cu noul coronavirus. Serbia a suspendat temporar traficul internațional de pasageri în vederea izolarii sociale și pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19.

SWISS

SWISS va opera aproximativ 40 de zboruri pe săptămână către aceste destinații europene, plus cele trei zboruri săptămânale către Newark. Programul de zbor rămas va fi onorat cu un avion wide-body pentru zboruri lung-curier și cinci aeronave dedicate zborurilor scurte și medii.

Air Malta
Finnair
SAS Scandinavian Airlines
Cathay Pacific
Air Astana
Royal Jordanian
Virgin Atlantic Airways
Norwegian Air
Eurowings
Air Dolomiti
Ukraine International Airlines
Czech Airlines
Air France
KLM
Transavia

Lista cuprinde companii aeriene cu activitatea suspendată sau cu operațiunile reduse semnificativ. Va rămâne deschisă și o vom completa pe parcurs. Sunt mult mai multe companii aeriene din Europa cu zboruri anulate, operațiuni suspendate. Dar sunt și alte companii din întreaga lume în aceleași condiții.

Noul COVID-19 a reușit să pună la Pămând, la propriu și la figurat, una dintre cele mai mari industrii de pe planetă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.