Coronavirus: Qantas va suspenda toate zborurile internaționale și 60% dintre zborurile interne

0 336

Premierul Australiei, Scott Morrison, a anunţat joi că a decis să interzică accesul tuturor cetăţenilor străini care nu au reşedinţă în ţară. Morrison susţine că măsura a fost luată pentru că cele mai multe cazuri de infecţie cu coronavirus au fost persoane venite din străinătate. Australia a înregistrat până acum aproximativ 600 de cazuri de infecţie cu coronavirus.

Această decizie duce la suspendarea tuturor zborurilor internaționale operate de Qantas și Jetstar Airways, care erau programate de la sfârșitul lunii martie. Zborurile internaționale programate vor continua până la sfârșitul lunii martie pentru a ajuta la repatrierea australienilor, apoi vor fi suspendate până la, cel puțin,sfârșitul lunii mai 2020.

Qantas a suspendat toate zborurile internaționale

În calitate de transportator național, Qantas este în discuții cu autoritățile guvernamentale federale despre operarea unor rute strategice.

Peste 150 de avioane vor fi reținute la sol, inclusiv toate aeronavele Airbus A380, Boeing 747, Boeing 787-9 Dreamliner și Boeing 787-9 Jetstar. Qantas negociază cu aeroporturile și autoritățile guvermentale pentru parcarea acestor avioane. Flota CARGO va opera fără probleme, asigurând schimbul de mărfuri vital în această perioadă critică.

Și celelalte companii aeriene subsidiare își vor suspenda zborurile, parțial sau total. Jetstar Asia (Singapore) va suspenda toate zborurile între 23 martie și 15 aprilie 2020. Jetstar Japonia a suspendat zborurile internaționale și interne. Jetstar Pacific (Vietnam) a suspendat zborurile internaționale și va reduce semnificativ zborurile interne.

Qantas suspendă 60% dintre zborurile interne

Pe rutele interne, Qantas alături de Jetstar și QantasLink vor continua să asigure conexiunile spre toate destinațiile locale. Reducerea cu până la 60% a zborurilor se va face prin reducerea frecvențelor și nu suspendarea rutelor.

Astfel, compania aeriană Qantas se vede nevoită să trimită în somaj tehnic o mare parte din cei 30 000 de angajați până la finalul lunii mai 2020. Totodată, directorii și managerii executivi vor renunța la salariu până la finalul anului financiar. Inclusiv președintele și directorul general al grupului nu vor lua salariu. De asemenea au fost anulate toate bonusurile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.