blank

Coronavirus: RYANAIR ar putea suspenda toate zborurile începând cu 24 martie

1 2.772

Din cauza pandemiei cu noul coronavirus, statele europene au luat decizii drastice cu scopul de a stopa răspândirea virusului COVID-19. Printre măsurile luate se regăsesc și cele prin care se închid granițele și se suspendă zborurile între state.

Aceste restricții de călătorie au dus la scăderea traficului aerian de pasageri, la suspendarea rutelor și chiar la suspendarea activităților unor companii aeriene.

În acest context, începând cu 19 martie, RYANAIR va anula aproximativ 80% din zboruri. Decizia se aplică și companiilor Lauda, Buzz Air și Malta Air.

RYANAIR ar putea suspenda toate zborurile

Această decizie va fi în vigoare până pe 24 martie. Urmând ca din această dată, RYANAIR să anuleze aproape toate zborurile și să rețină la sol întreaga flotă. Menționăm că RYANAIR are peste 450 de avioane Boeing 737 NG.

Conform comunicatului de presă, RYANAIR intenționează să păstreze totuși câteva zboruri foarte importante, mai ales între Marea Britanie și Irlanda.

Conform datelor furnizate de Cirium, în februarie 2020, RYANIAR avea 13300 de zboruri săptămânale și putea să transporte până la 2.5 milioane de pasageri. În martie, situația stătea ceva mai bine, RYANAIR având în plan să lanseze rute noi și să crească frecvențele pe alte rute.

Înainte să escaladeze pandemia de COVID-19, Michael O’Leary declara că se aștaptă la o diminuare a vânzărilor la biletele de avion pe o durată de aproximativ 3 săptămâni. Iar din mai/iunie situația revine la normal. Dar din păcate, prezentul ne arată cu totul altă față a realității, ceea ce duce la schimbarea radicală de atitudine din partea companiei RYANAIR.

Leave A Reply

Your email address will not be published.