Coronavirus: Zborurile de marfă sunt esențiale în lupta cu noul COVID-19

0 607

Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) și membrii acesteia continuă să sprijine guvernele în eforturile lor de a combate răspândirea COVID-19.De la începerea crizei, industria air cargo a jucat un rol esențial în lupta împotriva noului coronavirus. A fost un partener vital pentru transportarea medicamentelor, echipamentelor medicale (inclusiv piese de schimb / componente) atât de necesare, cât și în menținerea lanțurilor de aprovizionare la nivel mondial.

Au fost organizate zboruri speciale cargo spre zonele afectate, dar s-a folosit și capacitatea cargo de pe zborurile cu pasageri. Zborurile de marfă sunt, de asemenea, esențiale pentru transportul alimentelor și a altor produse achiziționate online, venind în sprijinul politicilor de carantină și izolare socială implementate de statele afectate de COVID-19.

Din păcate, restricțiile de călătorie și suspendarea a zeci de mii de zboruri pentru pasageri au afectat și transporturile de marfă. IATA invită guvernele să ia măsuri urgente pentru a se asigura că transportul aerian de marfă va fi disponibil pentru a sprijini lupta globală împotriva COVID-19.

Peste 185.000 de zboruri de pasageri au fost anulate de la sfârșitul lunii ianuarie, ca răspuns la restricțiile guvernelor din lumea întreagă. Astfel, capacitatea de transport cargo a fost diminuată foarte mult. Flota mondială de avioane cargo a fost mobilizată pentru a face față acestei deficiențe de capacitate. Guvernele trebuie să ia măsuri urgente pentru a se asigura că liniile de aprovizionare vitale rămân deschise și eficiente.

Leave A Reply

Your email address will not be published.