Noutățile lunii septembrie 2016: rute noi, știri și editoriale (recapitulare)

0 416

Începând cu luna septembrie, AirlinesTravel.ro vă oferă un articol recapitulativ al lunii. Va fi publica în ultima zi a lunii și va cuprinde cele mai importante știri și editoriale publicate în luna respectivă. Să-i dăm drumul la treaba!Luna septembrie a debutat cu 2 evenimente notabile. Pe 1 septembrie, RYANAIR a prezentat planul de dezvoltare în România, iar Turkish Airlines a inaugurat ruta Cluj-Napoca – Istanbul.
RUTE NOI din/spre ROMÂNIA

Blue Air calcă accelerația și a anunțat bază la Constanța și mai multe rute interne și internaționale: Constanța – Iași; Constanța – Oradea; Constanța – Timișoara; Constanța – Cluj-Napoca.

Tot la capitolul rute noi, Blue Air a anunțat că-și extinde prezența în Transilvania și adaugă patru noi rute cu plecare de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj: Hamburg, Larnaca, Londra Luton și Nisa.

Rute noi Blue Air din București: București – Tel Aviv; București – Bordeaux; București – Copenhaga.

Rute noi Blue Air din IAȘI: IAȘI – Berlin; IAȘI – Valencia.

daniela-bozdogescu-ambasador-wizz

Nici Wizz Air nu se lasă mai prejos, anunțând mai multe rute noi cu plecare din România: Satu Mare – Londra Luton; Craiova – Paris Beauvais; Craiova – Veneția Treviso. Totodată, Wizz Air a inaugurat ruta București – Budapesta pe 21 septembrie 2016. Wizz Air a sărbătorit atingerea pragului de 3 milioane de pasageri de la București și Cluj spre Londra Luton.

RYANAIR se extinde încet, dar sigur, în România. Luna septembrie aduce rute noi din partea transportatorului low-cost irlandez: Oradea – Milano Bergamo; Oradea – Barcelona Girona
Știri și editoriale

Să nu uitați că pe 16 octombrie 2016, Airbus A380 Lufthansa la Sofia. O premieră pentru vecinii bulgari, dar și pentru transportatorul german. Este un pas important pentru aeroportul din Sofia, demonstrând astfel că este pregătit să primească aeronavele A380.

Pentru că tot se apropie weekend-ul, filmul Sully a intrat în cinematografe. Un film despre miracolul de pe râul Hudson, dar și despre importanța factorului uman. Inspirat după un caz real. Îl recomandăm!

Airbus A310 YR-LCB TAROM
FOTO: Philip Lueger / Airbus A310 YR-LCB TAROM

TAROM a retras din serviciul operațional aeronava Airbus A310 (YR-LCB). După 24.5 ani de zboruri, și-a încheiat activitatea, pe 12 septembrie, cu zborul RO416: Madrid-București. Urmează Airbus A310 (YR-LCA), care va fi retrasă la final de octombrie 2016. Bye bye, Bravo!

Boeing-737-300-(YR-BAC)-Blue-Air

Dacă tot am deschis subiectul despre avioane pensionate, vă reamintim că și Blue Air a pensionat aeronava Boeing 737-300 (YR-BAC). Pe 31 august 2016, aeronava Boeing 737-300 (YR-BAC) Blue Air a operat ultimul zbor comercial. La manșă l-a avut pe domnul Gabriel Frumuzache, Căpitan Instructor Examinator. Bye bye, Charlie!

Dacă doriți să lecturați câteva editoriale interesante, vă recomandăm: 11 septembrie 2001 și povestea avioanelor deturnate; Bere rece Heineken de la dozator pe un zbor KLM; Peste 10 000 de incidente cu pasageri indisciplinați; De ce avioanele nu zboară întotdeauna în linie dreaptă.
Înainte să închei această recapitulare, vă recomand să analizați ofertele la bilete de avion și să mai aruncați o privire peste lista zborurilor noi. Dacă ajungeți la Hamburg, nu ratați Miniatur Wunderland.

Cer senin!

Leave A Reply

Your email address will not be published.