Companii aeriene, avioane, aeroporturi, cumpara bilete de avion, experiente din calatorii

Peste 10 000 de incidente cu pasageri indisciplinați raportate de companiile aeriene

0 143

Pe 28 septembrie, IATA a făcut publice rapoartele privind incidentele cu pasagerii indisciplinați. În 2015, companiile aeriene au raportat 10 854 de incidente cu pasageri turbulenți, 1 incident la 1205 zboruri.

Pasageri indisciplinați

Numărul incidentelor de acest tip a crescut cu 16% în 2015 comparativ cu 2014, când au fost înregistrate 9316 cazuri, 1 caz la 1282 de zboruri.

pasager-indisciplinat-avion

Pentru a vă face o idee despre gravitatea situației, cifrele arată că în perioada 2007-2015 au fost înregistrate 49 085 de cazuri, 1 caz la 1613 zboruri.

ASUS ZenFone 4

Un caz înregistrat în august 2016

În majoritatea cazurilor, pasagerii indisciplinați nu au urmat instrucțiunile echipajului de cabină și au folosit un limbaj licențios. În 11% din cazuri, pasagerii indisciplinați au agresat membrii echipajului de cabină sau alți pasageri și au deteriorat bunuri din aeronave.

În 23% dintre cazuri, alcoolul și drogurile (care au fost consumate înainte de îmbarcare) au influențat negativ stările pasagerilor și au dus la un comportament perturbator.

International Air Transport Association (IATA) și companiile aeriene trag un semnal de alarmă și doresc înăsprirea pedepselor împotriva pasagerilor indisciplinați. Totodată, recomandă restaurantelor și cafenelor din aeroporturi să vândă alcool într-un cadru mult mai responsabil.

Nu există o rețetă perfectă pentru a elimina aceste cazuri de comportament perturbator, dar se pot lua măsuri pentru a reduce numărul acestora.

Voi ați întâlnit astfel de cazuri?

S-ar putea sa-ti placa si

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »