Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Miniatur Wunderland din Hamburg, Germania (FOTO)

3 2.461

În primăvara acestui an, am fost într-un city break la Hamburg. Nu mai este un secret faptul că-mi place Germania, căutând mereu ocazii de a călătorii în această țară. Însă Hamburg a fost pe lista mea datorită Miniatur Wunderland, cel mai mare muzeu de miniatură din lume.

Miniatur Wunderland din Hamburg, Germania

Și ca să fiu mai precis, am vrut să văd Knuffingen Airport, copia aeroportului din Hamburg la scară redusă. Un vis al meu din 2012 s-a îndeplinit în 2016. Dacă ne dorim ceva cu adevărat, cândva se va întâmpla :). Multumim Blue Air pentru zborurile directe București – Hamburg, mulțumim Organizația Germană de Turism (Germany Travel) pentru cazarea ireproșabilă.

Acestea fiind spuse, vă invit să descoperiți frumusețile Miniatur Wunderland. Proiectul a fost creat de frații gemeni Frederik și Gerrit Braun. Construcția muzeului a început în 2000, iar primele 3 sectoare au fost finalizate în 2001. Este vorba de Harz/Germania Centrală, Austria și Knuffingen. Apoi au fost construite sectoarele: Hamburg (2002), America (2003), Scandinavia (2005), Elveția (2007), Aeroportul Knuffingen (2011) și Italia (2016).

Knuffingen Airport – Miniatur Wunderland – Hamburg

În prezent, Miniatur Wunderland în cifre arată cam așa: 930 de trenuri, 14400 de vagoane, peste 15 400 de metri de linie de cale ferată, peste 335 000 de lumini, peste 215 000 de figurine și peste 225 000 de copaci. Cele 8 secțiuni au necesitat aproximativ 580 000 de ore de muncă.

Imagini din diferite zone ale Miniatur Wunderland

miniatur-wunderland

miniatur-wunderland

miniatur-wunderland

miniatur-wunderland

miniatur-wunderland

Imagini Aeroport Knuffingen

Însă preferatul meu a fost Aeroport Knuffingen. Puteți vedea numeroase avioane și mașini aflate în mișcare. Am văzut Boeing 777-300ER Air France, Boeing 747-400 Eva Air și Airbus A380-800 Lufthansa. Nu lipsesc nici Antonov An-124 Cargo și Naveta Spațială Discovery. Plus multe alte aeronave și companii aeriene.

Există o pistă unde avioanele aterizează și decolează, turnul de control și terminalul principal, o zonă cargo și un hangar service, toate copiate după Aeroportul Internațional Hamburg.

knuffingen-airport

knuffingen-airport

knuffingen-airport

knuffingen-airport

knuffingen-airport

knuffingen-airport

knuffingen-airport

knuffingen-airport

knuffingen-airport

Și planul nu se oprește aici. Frații Braun au în plan să dezvolte Miniatur Wunderland, adăugând noi secțiuni. Până în 2020, vor fi construite 4 secțiuni noi: Italia, Marea Britanie, Africa și Franța. Vor exista peste 1300 de trenuri și peste 20 000 de vagoane. Și vor dubla suprafața ocupată.

În cadrul expoziției, sunt zone cu interacțiune. Apăsând butoanele de pe balustradă, diferite personaje / clădiri încep să se miște. Un tractor trage greutăți; o figurină taie un copac, care cade peste casă; se declanșează un incendiu, iar pompierii intervin în forță și multe altele.

Muzeul este structurat pe 3 nivele. Există o zonă de așteptare dotată cu restaurant, mese, canapele și locuri de joacă pentru copii.

miniatur-wunderland-harta

Tarifele sunt acceptabile, pornind de la 3 EURO/vizitator. Sunt anumite intervale orare de intrare, muzeul suportând un număr limitat de vizitatori simultan. Noi am zăbovit 3-4 ore și tot nu am reușit să descoperim tot muzeul. Bineînțeles, eu am staționat cel mai mult la aeroport :). Să vă echipați cu baterii externe pentru smartphone-uri. Eu am reușit să termin bateriile a doua telefoane :).

Miniatur Wunderland este un parc de distracții pentru copii, dar și pentru cei mari. Am rămas plăcut surprins de acest muzeu, de modul în care au fost construite aceste mici orășele până la cele mai fine detalii.

Dacă sunteți atenți, veți descoperi un Superman în încercarea sa de a salva o mașină, o siluetă umană căzută într-un râu, doi tineri iubăreți, un accident la Ski, un protest sau familia de pinguini rătăcită prin oraș. N-aș vrea să omiteți invazia navelor extraterestre sau albina zburătoare. Și mai sunt multe alte lucruri frumoase de văzut în cadrul Miniatur Wunderland, dar vă las să le descoperiți singuri.

Fotografii realizate cu ASUS ZenFone Selfie și Lenovo Vibe Z2 Pro! Articol scris de pe un ASUS ZenBook UX305!

3 Comentarii
 1. ovidiu says

  Cu biletul de avion si cazare gratis ( multumirile catre BA si GT imi confirma banuiala, normal ca pretul biletului de intrare la MW , nu ti sa parut mare !
  Apropo, pentru o informare corecta, spune ca, pretul biletului pentru un adult este de 13 euro !!! (nu ca pornesc de la 3 euro, nu intereseaza pe nimeni, asta )

  http://www.miniatur-wunderland.com/visit/prices/entrance-fees/

  Hamburg ramane un oras minunt (cu sau fara vizitarea acestui muzeu )
  L-am vazut si eu in aceasta primavara, pentru prima oara si tot cu BlueAir (dar cu bilet platit)
  Am vizitat si muzeul, dar nu ma dat pe spate.
  Cu toate astea, recunosc ca este bine facut si organizat (doar suntem in Germania).
  Insa bogatia si frumusetea orasului, va las , sa o descoperiti singuri.Merita.

  1. Sorin Rusi says

   Pentru un asa muzeu, nu mi se pare un pret foarte mare…Noi am platit 12 EURO.

   Am fi platit si 25 EURO la Zoo (una dintre cele mai mari gradini zoologice din Germania) daca nu ploua si nu era frig 😀

  2. Sorin Rusi says

   Urmeaza si articolul despre Hamburg. Am descoperit o parte din oras si din frumusetile sale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.