IATA avertizează: Masca obligatorie in zbor DA / Scaunul gol la mijloc NU.

2 17.413

În prezent, se poartă discuții aprinse cu privire la noile reguli de distanțare socială pentru viitoarele călătorii cu avionul. Pe multe dintre ele le-am menționat într-un articol despre presupusele reguli și restricții pentru zborurile cu avionul.

Unele companii aeriene (Wizz Air, AirAsia, KLM, Emirates) au anunțat deja o serie de măsuri de siguranță și sănătate în timpul zborului. Și aeroporturile au luat măsuri suplimentare pentru asigurarea păstrării distanței între pasageri. Au existat și voci care au spus că riscul de infectare în avion oricum este mic chiar și în condițiile actuale de zbor, fără alte reguli. Aerul din avion este filtrat, purificat și steril în proporție de 99.97%.

Scaunul gol la mijloc BA

Și cu toate acestea, sunt voci din Organizația Mondială a Sănătății și din Comisia Europeană pentru Transporturi care vor și un loc liber între pasageri. Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a declarat că nu este de acord cu această măsură, iar explicația e simplă. Atâta timp cât riscul de infectare este oricum scăzut în avion, la care adăugam masca obligatorie pentru pasageri și însoțitori de bord, ce rost ar mai avea acel loc liber? Oricum un loc liber la mijloc nu duce la distanțarea recomandată de 1.5 – 2 metri între oameni.

În opinia noastră și în opinia specialiștilor de la IATA, locul liber poate duce la scumpirea biletelor de avion, dar nu va avea un efectul dorit în protejarea pasagerilor. Biletele de avion mai scumpe și teama de a călători pot afecta și mai multe industria aviatică. Normal ar fi să se găsească soluții pentru resuscitarea industriei aviatice, care se aflată în moarte clinică, nu?

Masca obligatorie in zbor DA

„Siguranța pasagerilor și a echipajului este primordială. Industria aviației lucrează cu autoritățile și guvernele pentru a relua zborul atunci când acesta poate fi realizat în siguranță. Dovada stă în faptul că riscul de infectare la bordul aeronavelor este scăzut. Se vor lua măsuri suplimentare de protecție, cum ar fi purtarea măștilor de către pasageri și echipaj. Trebuie să oferim soluții care să inspire încredere pasagerilor pentru a zbura. Totodată, să păstrăm costul biletului accesibil. Unul fără celălalt nu va avea niciun beneficiu pe termen lung”, a declarat Alexandre de Juniac, directorul general și CEO al IATA.

Pe lângă masca, mănuși, eventual șervețele dezinfectante / gel dezifenctant, mai sunt implementate câteva reguli temporare: controlul temperaturii pasagerilor, echipajului și angajaților aeroporturilor; păstrarea distanței de 1.5 – 2 metri între pasgeri în procesele de îmbarcare / debarcare; limitarea deplasărilor în avion în timpul zborului; dezinfectarea și igienizarea frecvență a aeronavelor.

Acolo unde se va putea, va fi implementată și testarea COVID-19. În aeroporturile din Dubai și din Viena deja se vor face teste pentru depistarea noului coronavirus.

Voi ce preferați? Loc liber între pasageri și bilete mai scumpe sau sunt suficiente măsurile celelalte (menționate mai sus), dar cu toate scaunele ocupate și cu bilete de avion mai ieftine?

2 Comentarii
  1. Gresoiu Ion says

    Reluarea zborurilor cât mai curând,cu toate locurile ocupate si prețuri mici. Măsurile luate sunt suficiente.

Leave A Reply

Your email address will not be published.