FlyDubai și Wizz Air reiau zborurile București – Dubai după data de 20 mai, respectiv 1 iunie (sub rezerva aprobării)

0 6.525

Au trecut 2 luni de când România se află în stare de urgență, cu restricții de călătorie în țară și peste hotare. 2 luni de când zborurile spre țările din zona roșie au fost suspendate prin ordonanțe militare, iar companiile aeriene au fost nevoite să stopeze orice activitate comercială.


După data de 14 mai, România iese din starea de urgență și va intra în starea de alertă, dar încă nu știm ce implică acest lucru. Mulți dintre voi, cei ce ne citiți, ne întrebați despre reluarea zborurilor. Și noi așteptăm clarificări cu privire la acest capitol.

FlyDubai și Wizz Air reiau zborurile București – Dubai

După 15 mai sunt mari șanse să se reia unele operațiuni aeriene, dar nimeni nu știe spre ce destinații și în ce condiții. În măsura în care vom afla informații despre zboruri, noi le vom publica.

Spre exemplu, FlyDubai a activat în sistemul de rezervări ruta Dubai – București cu începere din 21 mai. Iar Wizz Air a activat ruta București – Dubai începând din 3 iunie. Tot din 3 iunie, Wizz Air a anunțat zboruri pe ruta Bucuresti – Abu Dhabi.

Consulatul General al României la Dubai face câteva precizări cu privire la aceste zboruri și rute:

COVID-19, informatii utile, zboruri catre Romania / UPDATE 06.05/ ora 12.00

  • Companiile aeriene Fly Dubai si Wizz Air au anuntat curse dupa 20 mai respectiv, 1 iunie catre Bucuresti si sunt deschise rezervarile, la costuri mai mici. Aceste zboruri sunt subiectul aprobarii sau anularii, in functie de evolutia pandemiei COVID-19 si a numarului de pasageri.
  • Companiile aeriene Emirates si Etihad deja opereaza in Europa si trebuie sa urmariti conexiunile catre Romania cu Tarom , Wizz Air , Blue Air, in functie de ridicarea sau extinderea restrictiilor de trafic aerian din zona rosie, dupa 15 mai.
  • Informatiile despre conditiile de anulare, rambursare le puteti obtine doar de la companiile aeriene.
  • Se deschid zboruri pentru a identifica cererea și a evalua dacă, în condițiile restrictive ale pandemiei, se pot aproba sau nu. O condiție minimă este numărul de pasageri. Așadar, companiile aeriene consideră că nu există garanția numărului de pasageri doar cu trecerea pe o listă, rezervările de bilete fiind mai apropiate de o decizie de călătorie.

Conform comunicării Fly Dubai din 03.05, un zbor de repatriere special poate fi evaluat doar dacă sunt 170 de persoane interesate și garantate. Și dacă autoritățile aprobă zborul în condițiile evoluției restricțiilor pandemiei Covid-19. Precum și prin prisma faptului că sunt companii aeriene care anunță curse comerciale out-bound directe spre România și Europa.

Întrucât Consulatul General al României la Dubai a organizat 4 zboruri de repatriere a cetățenilor români, in zilele 4 Aprilie, 10 Aprilie, 21 Aprilie, 28 aprilie, nu există certitudinea pentru organizarea unui alt zbor de repatriere. Așa cum menționam mai sus, o condiție obligatorie fiind numărul minim de de pasageri.

*Site-ul AirlinesTravel nu se face responsabil de modificarile operationale, de zboruri sau de biletele de avion.

Leave A Reply

Your email address will not be published.