Masca devine obligatorie in avion. Decizie luată de mai multe companii aeriene.

4 2.984

Pandemia de COVID-19 a ajuns în a 5-a lună. În continuare, miliarde de oameni stau izolați, iar restricțiile de călătorie sunt încă active în majoritatea țărilor și teritoriilor de pe Pământ. Companiile aeriene, agențiile de turism, hotelurile și restaurantele, care sunt grav afectate de criza generată de noul coronavirus, caută soluții pentru relansarea călătoriilor și turismului de masă.

Semnalele de alarmă au fost trase încă din luna martie, dar guvernele și autoritățile le-au ignorat complet. Zilele trecute au fost primele videoconferințe pe tema turismului în Europa, iar domnul Lucian Bode (ministrul Transporturilor) a povestit într-un interviu la PRO TV despre cum s-ar putea călători cu avionul după data de 14 mai.

Masca devine obligatorie in avion

Majoritatea companiilor aeriene au început să ia măsuri pentru siguranța și protecția angajaților și pasagerilor. Vor să aplice regulile de distanțare socială la sol și în avion. Iar masca să fie obligatorie pe toată durata călătoriilor.

Lufthansa Group cu ale sale companii aeriene (Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS, Brussels Airlines + subsidiarele), Wizz Air, American Airlines, Delta Air lines, United Airlines, JetBlue, Frontier, AirAsia, Emirates, KLM, Czech Airlines și multe altele au anunțat deja măsurile pentru sănătatea și siguranța pasagerilor.

Atât echipajele de cabină cât și pasagerii vor fi obligați să poarte măști. Decizia va fi temporară în majoritatea cazurilor, în teorie până la 31.08.2020.

Totodată, luarea temperaturii va fi ceva uzual de la intrarea în aeroport și până la destinație. Orice suspiciune cu privire la simtomele de COVID-19 poate duce la refuzul îmbarcării pasagerului.

Emirates, de exemplu, a decis să testeze pasagerii pentru depistarea cazurilor de COVID-19. Este o altă măsură specială, care poate contribui la reluarea zborurilor comerciale cu pasageri.

Și va trebui să respectăm cu sfințenie regulile minime de igienă. Ar fi bine ca din bagajul de mână, redus la o poșetă / geanță laptop / borsetă, să nu lipsească gelul dezinfectant. Și acolo unde se poate, mănuși.

Încă se mai discută despre regulile și restricțiile de călătorie în vremea pandemiei de COVID-19. Și până la urmă nu e atât de rău să purtăm măști. Acestea ne pot proteja și de poluare. Voi cum considerați această măsură?

Leave A Reply

Your email address will not be published.