Air Canada va lua câteva măsuri ca răspuns la pandemia de COVID-19

0 609

Pandemia de COVID-19 a lovit în plin industria aviatică civilă. Milioane de oameni au fost nevoiți să-și anuleze călătoriile din cauza restricțiilor impuse de guverenele din toată lumea. Din aceste motive, companiile aeriene au anulat milioane de zboruri, iar zeci de mii de avioane au rămas la sol.

Și pe lângă cele menționate mai sus, sunt în pericol și câteva milioane de locuri de muncă. Deja au fost anunțate concedieri masive în aviație.

Sunt probleme peste tot, inclusiv pe continentul nord-american. Air Canada, cea mai mare companie aeriană din Canada, a anunțat măsuri noi măsuri ca răspuns la pandemia de COVID-19.

Printre cele mai importante măsuri luate de Air Canada

Air Canada accelerează retragerea a 79 de aeronave mai vechi din flota sa. Vorbim aici de avioane Boeing 767, Airbus 319 și Embraer 190. Avioanele Embraer au fost deja eliminate din flotă. Retragerea lor va simplifica flota aeriană generală, va reduce structura costurilor și va reduce amprenta sa de carbon.

În timp ce traficul aerian de pasageri a fost în cădere liberă, traficul aerian de marfă a crescut foarte mult. Din 22 martie, Air Canada a operat aproximativ 500 de zboruri CARGO, transportând echipamente medicale și instrumental necesar în lupta cu noul coronavirus. Pentru misiunile CARGO, Air Canada a folosit aeronave Boeing 787, Boeing 777 și Airbus A330, unele dintre ele convertite pentru transportul de marfă. Altele folosite în configurația de pasageri.

Air Canada a adoptat Canada Emergency Wage Subsidy (CEWS) pentru cea mai mare parte a forței de muncă, în perioada 15 martie – 6 iunie 2020.

Să sperăm că zborurile vor fi reluate în cel mai scurt timp, iar aviatia si turismul vor fi salvate. Știm că nu va mai fi la fel ca înainte de COVID-19, dar sperăm la o relaxare a măsurilor de călătorie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.