Măsuri suplimentare pentru asigurarea păstrării distanței între pasagerii aeroportului Henri Coandă

0 825

Zilele trecute, au apărut imagini cu aglomerația din ”Terminalul Sosiri” al aeroportului Henri Coandă. 3 aeronave sosite simultan au adus peste 500 de pasageri, care nu au respectat distanțarea socială. În urma situației prezentate, directorul operațional a fost demis și s-au luat măsuri suplimentare pentru asigurarea păstrării distanței între pasageri.



În prezent, în vederea informării publicului asupra pericolului generat de Coronavirus și asigurării unei distanțe suficiente, de minim 2 metri, între pasageri care tranzitează aeroportul Henri Coandă, au fost amplasate în întreg terminalul – în special în zonele unde se așteaptă pentru diversele formalități – diverse mijloace de informare.

Măsuri suplimentare pentru asigurarea păstrării distanței între pasagerii

Măsuri suplimentare pentru asigurarea păstrării distanței între pasagerii

Acestea sunt: afișe, marcaje cu text lipite pe pardoseală, clipuri video difuzate pe monitoare dedicate. Totodată, se transmit constant informații pe sistemul de sonorizare și personalul aeroportuar comunică pasagerilor necesitatea păstrării distanței.

Măsuri suplimentare pentru asigurarea păstrării distanței între pasagerii

Având în vedere faptul că, recent, declarația pe proprie răspundere a tuturor pasagerilor care sosesc în țară trebuie verificată și avizată, sub semnătură, de personalul DSP, durata pentru controlul documentelor în zona frontierei a crescut substanțial.

Măsuri suplimentare pentru asigurarea păstrării distanței între pasagerii

În aceste condiții, începând de astăzi, în aeroport au fost dispuse măsuri suplimentare, după cum urmează:

  • În cazul sosirii a două curse simultan, vor fi utilizate două fluxuri de control diferite
  • În cazul suprapunerii mai mult de două curse la sosiri, pasagerii celei de a treia curse (și ai următoarelor) vor aștepta în avion eliberarea unui flux de control;
  • Pe culoarul de sosiri vor fi amplasate benzi de delimitare a liniilor de așteptare și va fi suplimentat personalul aeroportuar din zonă
  • În urma discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, în aceeași zonă vor acționa și polițiști de frontieră.
  • Se va crește frecvența de difuzare a anunțurilor audio.
    Facem totodată apel la pasageri să respecte semnificația marcajelor și indicațiile transmise atât prin sistemul de sonorizare cât și direct de către personalul aflat în zonă.

FOTO: Aeroporturi București

Leave A Reply

Your email address will not be published.