Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Rezumatul săptămânii de citit duminică: Marea Britanie și Germania impun noi restricții de călătorie; a fost livrat primul A220 Air France; South African Airways a reluat zborurile!

0 188

Începând din această duminică, vom scrie o nouă serie de articole sub formă de rezumat cu informații din aviație și turism. Vor fi cele mai notabile informații din această săptămână. În ediția de astăzi vom avea știri din perioada 27 septembrie – 3 octombrie.

  • Sardinia organizează o licitație pentru rutele abandonate de Alitalia și invită 12 companii aeriene să trimită ofertele. Termenul limită a fost miercuri, 29 septembrie. În conformitate cu procedura de urgență, rutele vor fi atribuite pe durata de 7 luni, în așteptarea pregătirii noului apel de doi ani.
  • Cele mai renumite stațiuni de schi din Bulgaria: Bansko, Pamporovo, Borovets! Însă domeniul schiabil din Bulgaria cuprinde și alte stațiuni. Nu ratați articolul nostru!
  • Pe 28 septembrie 2021, Croația a devenit al 40-lea stat membru din programul United States Visa Waiver. Anunțul a fost făcut de Homeland Security, care, într-un comunicat de presă, a menționat că decizia finală a fost luată de secretarul securității interne SUA, Alejandro N. Mayorkas, în coordonare cu secretarul de stat Antony J. Blinken. Oficial: croații pot călători fără viză în SUA, de la 1 decembrie 2021
  • Air Oradea – noua companie aeriană regională din România. Capitalul social al companiei va fi de 3 milioane EURO. SC Air Oradea SA va fi deținută în proporții de 60% de Municipiul Oradea și 40% de Consiliul Judetean Bihor. Prin crearea acestei companii aeriene locale, se dorește atragerea de noi investitori în Oradea și județul Bihor, dar și de turiști interni și internaționali.
  • Air France a recepționat primul A220-300 dintr-o comandă pentru 60 de avioane de acest tip, cea mai mare comandă de A220 plasată de un transportator european. Aeronava a fost livrată de la linia de asamblare Airbus din Mirabel, Quebec, Canada și dezvăluită oficial publicului în timpul unei ceremonii desfășurate pe Aeroportul Charles-De-Gaulle din Paris.
  • Pe 23 septembrie, South African Airways și-a reluat activitatea și a început să zboare după un an de inactivitate. Primele zboruri au fost deja operate din Johannesburg spre destinații ca Cape Town, Accra, Kinshasa, Harare, Lusaka și Maputo.
  • Portugalia se poate mândri ca fiind țara cu cel mai mare procent de oameni vaccinați complet împotriva COVID-19. Conform rapoartelor oficiale, peste 84% din populația Portugaliei a fost imunizată complet, în timp ce peste 86% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin.
Leave A Reply

Your email address will not be published.