12 companii aeriene sunt invitate de Sardinia la licitația pentru rutele abandonate de Alitalia

0 621

Alitalia va falimenta pe 15 octombrie 2021, dată la care va opri toate zborurile. Din 16 octombrie, o mare parte dintre zborurile abandonate de Alitalia vor fi preluate de ITA, noua companie aeriană a Italiei. Cu toate acestea, vor exista numeroase rute neacoperite printre care și cele din / spre Sardinia.

În acest context, Sardinia organizează o licitație pentru rutele abandonate de Alitalia și invită 12 companii aeriene să trimită ofertele. Termenul limită este miercuri, 29 septembrie. În conformitate cu procedura de urgență, rutele vor fi atribuite pe u drată de 7 luni, în așteptarea pregătirii noului apel de doi ani.

Guvernul regional din Sardinia a trimis invitații celor 12 transportatori care operează în sectorul național din Italia pentru a participa la licitația. Vor fi atribuite legăturile aeriene din cele 3 aeroporturi din Sardinia (Alghero, Olbia, Cagliari) către Roma Fiumicino și Milan Linate, într-o obligație de serviciu public cunoscută în țară drept „ continuità territoriale”  (continuitate teritorială).

Companiile aeriene invitate sunt: Air Malta, Blue Air, Blue Panorama, Danish Air Transport (DAT), easyJet, ITA, Neos Air, Ryanair, Volotea, Vueling și Wizz Air.

Cele șase rute sunt deservite în prezent de Alitalia, care își va înceta activitatea din 15 octombrie, lăsând serviciile subvenționate fără operator. Ofertele vor fi evaluate tehnic și economic, traseu cu traseu, iar sarcinile vor fi specifice fiecărui traseu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.