Marile companii aeriene din UE au decis să ramburseze banii pentru zborurile anulate în pandemie

0 963

Un grup de companii aeriene europene au convenit să ramburseze banii pe zborurile anulate în timpul pandemiei COVID-19 și s-au angajat să furnizeze informații mai bune despre drepturile pasagerilor, informează Reuters.

După discuțiile avute cu Comisia Europeană, 16 companii aeriene au fost de acord să plătească restanțele financiare cu privire la biletele pasagerilor afectați de zborurile anulate și să informeze mai bine călătorii când vor fi zboruri anulate. Totodată, voucherele vor fi oferite doar atunci când pasagerii doresc în mod special.

Companiile aeriene Aegean Airlines, Air Frances, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Eeasyjet, Eurowings, Iberia, KLM, Lufthansa, Norwegian, Ryanair, TAP, Vueling și Wizz Air au luat decizia de a rambursa la timp sumele datorate clienților lor care au avut zboruri anulate în timpul pandemiei de coronavirus, dar și să își informeze mai bine pasagerii cu privire la zborurile anulate din cauza companiilor.

Autoritățile naționale din fiecare stat membru al UE sunt responsabile pentru aplicarea legilor UE privind protecția consumatorilor. Comisia UE a declarat că aceasta a fost cea mai mare acțiune de cooperare în domeniul protecției consumatorilor din istoria rețelei CPC și prima acțiune care s-a bazat pe o alertă din partea Comisiei.

Șefa UE pentru transporturi, Adina Valean, a salutat, de asemenea, acordul, adăugând că va restabili încrederea dintre pasageri și companii aeriene. „Recuperarea sectorului transportului aerian depinde de acest lucru”, a spus ea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.