Volotea dorește ca primul avion electric să fie certificat pentru zboruri până în 2024

0 549

În prezent, numeroase firme din aviație și din alte structuri tangențiale depun eforturi pentru a dezvolta diferite tehnologi și avioane cu propulsie electrică. Unul dintre proiecte este dezvoltat de Volotea, Air Nostrum și Dante Aeronautical. Proiectul cu aeronave 100% electrice va însemna un pas important către un viitor cu aviația fără emisii.

Această aeronavă va juca un rol crucial în dezvoltarea și stabilirea transportului aerian regional cu emisii zero. Va fi permisă realizarea de conexiuni între destinații cu populații mici, costurile operaționale fiind reduse în comparație cu aeronavele mult mai mari și care folosesc alte tipuri de propulsie.

Volotea dorește ca primul avion electric până în 2024

Momentan, majoritatea proiectelor ce implica avioane cu propulsie electrică s-au focusat pe aeronave cu capacități mici și autonomii reduse. Bateriile existente nu pot dezvolta capacități prea mari. Ne bucurăm să vedem că astfel de proiecte sunt mai aproape de a deveni realitate. De fapt, gruparea Volotea, Air Nostrum și Dante Aeronautical speră la un prototip certificat în mai puțin de trei ani, reprezentând o etapă majoră pentru industria aviației.

Pe lângă marile companii menționate mai sus, la acest proiect mai colaborează companii de inginerie și inovare tehnologică, organizații de cercetare și CIDETEC (Centrul de Cercetare Specializat în Depozitarea Energiei – Centrul de Investigare Specializată în Stocarea Energiei).

Mai jos puteți observa un infografic despre primul avion propulsat 100% electric.

Leave A Reply

Your email address will not be published.