Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Portugalia este țara cu cel mai mare procent de oameni vaccinați complet împotriva COVID-19

0 311

Portugalia se poate mândri ca fiind țara cu cel mai mare procent de oameni vaccinați complet împotriva COVID-19. Conform rapoartelor oficiale, peste 84% din populația Portugaliei a fost imunizată complet, în timp ce peste 86% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin.

Drept răsplată, autoritățile portugheze au anunțat că vor elimina o mare parte din restricțiile anti-COVID, de la 1 octombrie. Restaurantele și cluburile de noapte vor fi redeschide la capacitate maximă.

În plus, clienții hotelurilor și restaurantelor, cafenelelor nu vor mai trebui să prezinte un certificat de vaccinare sau rezultatul negativ al unui test, măsuri ce vor rămâne obligatorii pentru baruri și cluburi de noapte.

Asta e devoda că se poate atunci când autoritățile sunt sprijinite de populație într-un demers comun de imunizare. Poporul portughez a mai trecut prin ceva pandemii, cum ar fi poliomelita, variola sau alte voli contagioase și mortale, ceea ce a dus la această mobilizare comună. Nu au existat proteste împotriva măsurilor, nu s-a revoltat nimeni pentru că autoritățile au menținut restricțiile vreme îndelungată.

Portugalia se apropie de pragul de 86%

Probabil în câteva zile, Portugalia va avea peste 86% din populație imunizată complet, adică peste 10.3 milioane de cetățeni responsabili. În acest moment, Portugalia poate spune că și-a atins obiectivul de imunizare.

În Europa, pragul de 70% din populația vaccinată a fost depășit de Italia (67%), Belgia (71%), Irlanda (73%), Norvegia (83%), Malta (83,6%) și Spania (77%). În restul lumii există Emiratele Arabe Unite (83,8%), Canada (70%), Chile (73%) și Singapore (76%). Surprinzător, dar Israel, țara care a avut un debut bun în campania de vaccinare, încă nu a depășit pragul de 70%.

De ce contează atât de mult acest prag de 70%? Conform legilor, o pandemie poate fi ridicată la nivel global doar atunci când peste 70% din populația lumii este imunizată. Asta înseamnă că toate țările lumii trebuie să depășească acest prag. Acum înțelegeți de ce se pune mare accent pe vaccinare și de ce se face atât de mult push?

Leave A Reply

Your email address will not be published.