South African Airways a reluat zborurile după un an de inactivitate

0 137

Pe 23 septembrie, South African Airways și-a reluat activitatea și a început să zboare după un an de inactivitate. Primele zboruri au fost deja operate din Johannesburg spre destinații ca Cape Town, Accra, Kinshasa, Harare, Lusaka și Maputo.SAA nu a mai operat zboruri comerciale cu pasageri din martie 2020, iar zborurile cargo și repatriere au fost sistate în septembrie 2020. Din cauza datoriilor foarte mari, SAA a pierdut sprijinul guvernului și, inevitabil, a fost nevoită să sisteze operațiunile.

Însă autoritățile nu au renunțat la ideea de a relansa o companie aeriană națională a Africii de Sud. Iată că, după luni de muncă, South African Airways revine în zbor. Potrivit CEO-ului interimar, primele estimări arată că gradul de încărcare al zborurilor ar putea fi de 75%. Extinderea rețelei operaționale se va face treptat și în conformitate cu restricțiile de călătorie.

Se dorește ca noua SAA să rămână profitabilă și să reia rolul de lider în rândul companiilor aeriene locale, ce va opera zboruri interne și internaționale în conformitate cu cererea.

Relansarea companiei SAA s-a putut realiza cu ajutorul consorțiului Takatso, care ar fi cumpărat pachetul majoritar de acțiuni. Consorțiul a promis să investească până la 243 de milioane de dolari în următorii trei ani. Kgokolo, directorul interimar al companiei, a menționat că SAA ar avea nevoie de o flotă modernă dacă intenționează să fie competitivă în afara Africii. Flota actuală este formată doar din avioane Airbus și are o vârstă medie de peste 15 ani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.