Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Noi condiții de intrare în Marea Britanie în context Covid-19, din 4 octombrie 2021! Persoanele vaccinate sunt scutite de carantină și testare!

1 890

Începând de luni, 4 octombrie 2021, se schimbă condițiile de intrare în Regatul Unit pentru persoanele care sosesc din state care NU sunt pe LISTA ROȘIE. Precizăm că România NU se află la aceasta dată (3 octombrie 2021) pe lista roșie.

Astfel, persoanele sosite din România vor fi exceptate de la efectuarea carantinei DOAR dacă sunt vaccinate cu schema completă – 2 doze sau o singură doză, conform tipului de vaccin. Este important ca vaccinul să fie aprobat în programul de vaccinare din UK, UE sau SUA.

În plus, persoanele vaccinate vor fi scutite și de efectuarea testului înainte de plecare/testul de îmbarcare.

Persoanele nevaccinate (nevaccinate deloc, vaccinate parțial sau vaccinate în cadrul unor programe nerecunoscute de autoritățile britanice) trebuie sa indeplineasca, pentru a intra în UK, următoarele condiții:

⭕️să prezinte certificatul unui test Covid negativ (test tip PCR sau variante alternative, inclusiv tip LAMP, sau test rapid antigen), efectuat cel mult cu 3 zile înainte de plecare;

⭕️să efectueze 10 zile de autoizolare la adresa de domiciliu/adresa declarată

⭕️obligația de a rezerva și achita în prealabil încă 2 teste Covid pe care le vor efectua în ziua a 2-a ziua a 8-a de la sosire (sunt exceptați copiii sub 4 ani).

Menționăm că se va menține obligativitatea pentru toate persoanele care vor sosi în Regatul Unit, indiferent de țara din care vor pleca, de a completa în prealabil (cu maximum 48 de ore înainte) Formularul de Localizare (Passenger Locator Form).

1 comentariu
  1. […] 2. Cetățenii români care călătoresc în Marea Britanie sunt obligați să prezinte la intrare certificatul european începând din 4 octombrie. Persoanele care prezintă certificatul pe baza unui test PCR negativ sunt obligate să intre în carantină timp de 10 zile și să plătească anticipat încă două teste Covid pe care le vor efectua în ziua a doua și ziua a opta de la sosire. Excepție de la această ultimă regulă fac copiii cu vârsta mai mică de 4 ani. (Airlines Travel) […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.