Reluarea zborurilor regulate din / spre România. Vezi destinațiile, datele și companiile aeriene. (actualizat pe 20 iunie)

4 97.130

Pandemia de COVID-19 a reușit să paralizeze o planetă. Aici mă refer, în special, la aviație și turism. Au fost perioade când peste 4 miliarde de oameni au fost nevoiți să stea în casele lor pentru a încetini și preveni răspândirea noului coronavirus.Cu toții am trăit acest blocaj (lockdown), inclusiv în România timp de 2 luni. Și nici în prezent situația nu e revenită la normal. Încă mai sunt restricții de deplasare între localități și chiar între țări și continente. Zborurile din / spre România sunt încă suspendate spre țările din centrul și vestul Europei. Dar sperăm ca din 17 iunie să putem călători. Știm că nimic nu va mai fi la fel ca înainte de pandemie, dar avem nevoie de zboruri.

În continuare, situația aviației în vremea pandemiei de COVID-19 este incertă. Ce se întâmplă cu zborurile, cu biletele de avion, cu rutele, cu operatorii aerieni? Greu de răspuns în aceste vremuri unice și instabile.

Companiile aeriene vor să zboare, iar agențiile de turism vor să trimită turiștii în vacanțe. Există optimism, există speranță. Iar mai jos avem o recapitulare a zborurilor anunțate din / spre România începând cu iunie 2020. După această perioadă de tensiune și criză, merităm puțină relaxare.

Reluarea zborurilor din / spre România

Air France reia zborurile pe ruta Paris – București începând cu 17 iunie 2020 (amânate prin lege – Romania a prelungit starea de alertă)

Austrian Airlines reia zborurile Bucuresti – Viena, din 18 iunie 20208 (reluate)

KLM reia zborurile Amsterdam – București începând cu 17 iunie 2020 (amânate prin lege – Romania a prelungit starea de alertă)

SWISS reia zborurile pe ruta Zurich – București începând cu 19 iunie 2020 (reluate)

Lufthansa reia zborurile pe ruta Frankfurt – București începând cu 17 iunie 2020 (reluate)

Lufthansa intenționează să reia zborurile pe ruta Munchen – București începând cu 17 iunie (reluate)

Air Serbia reia zborurile pe ruta Belgrad – București începând cu 15 iunie 2020 (reluate)

Czech Airlines reia zborurile Praga – București începând cu 25 mai 2020 (reluate)

RYANAIR reia zborurile Viena – București începând cu 3 iulie 2020

Eurowings reia zborurile Dusseldorf – Bucuresti începând cu 26 iunie 2020

Blue Air reia zborurile din / spre România începând cu 1 iulie 2020

RYANAIR reia zborurile din / spre România începând cu 1 iulie 2020

Bucuresti – Atena cu Aegean Airlines, din 6 iunie 2020 (reluate)

Londra Heathrow – București cu British Airways, de la 1 iulie 2020

Bucuresti – Varsovia cu LOT Polish Airlines, de la 1 iulie 2020

Wizz Air redeschide bazele de la Craiova, Sibiu, Timișoara (reluate)

Qatar Airways reia zborurile Bucuresti – Doha, din 15 iulie 2020

TAROM reia zborurile fără restricții spre Germania, Austria și Grecia (reluate)

Wizz Air a reluat zborurile din Romania spre Tel Aviv. Zboruri cu statut special! (reluate)

Se reiau zborurile Sibiu – Viena cu Austrian Airlines, din 7 iulie 2020

Zborurile Wizz Air operate din Romania in perioada 17-30 iunie 2020

Așteptăm cu interes să vedem ce decid și companiile TAROM, Wizz Air, Turkish Airlines, Croatia Airlines, EL AL, Aeroflot cu privire la zborurile internaționale.

Suntem optimiști, dar în același timp și realiști. Ținând cont că pandemia de COVID-19 este în plină desfășurare, recomandăm la prudență și răbdare. Călătoriți responsabil! Așteptăm să vedem și noile condiții de călători, care vor fi impuse de autorități pentru distanțarea socială

*Rutele și orarul zborurilor sunt stabilite de companiile aeriene în corelație cu legile și restricțiile impuse de autoritățil e din respectivele țări. Zborurile ar putea fi reluate mai devreme față de datele prezentate, dar la fel de bine pot fi amânate / anulate. Pentru mai multe informații cu privire la rute, zboruri și bilete de avion, luați legătura cu operatorii aerieni.

Nu vă grăbiți să luați bilete de avion până când nu avem certitudinea că vor fi operate. Vă reamintim că zborurile sunt suspendate între România și tările din Europa Centrală și de Vest. Așteptăm decizia autorităților de la București.

*Site-ul AirlinesTravel nu se face responsabil de modificarile operationale, de zboruri sau de biletele de avion.

4 Comentarii
 1. -X- says

  Ma intereseaza noutati in legatura cu Turkish Airlines. La ei pe site este anuntata data de 10 iunie pentru reluarea zborurilor internationale dar comunicatul de ieri spune ca pana pe 16 iunie inclusiv o serie de tari, printre care si Turcia, nu-si vor putea relua zborurile de pe Otopeni.
  Eu am bilet exact pe 16 iunie, ora 21.30 … l-am schimbat inainte de instituirea starii de alerta.

 2. Napau Ioan says

  Se vor relua oare zborurile din Liverpool spre Cluj Napoca, dupa 15 iunie ?

  1. Sorin Rusi says

   Slabe sanse…Dar asteptam decizia guvernelor

 3. Teo says

  Buna ziua.eu si cu fratele meu avem 2 bilete de avion…el are pe 5 iulie de la eindhoven la henri coanda iar eu am din bruxelles la madrid in aceasi zi.Aveti idee daca sunt anulate zborurile?pentru ca nu gasesc nicaieri o informatie sigura.Multumesc

Leave A Reply

Your email address will not be published.