Țările din Europa impun restricții și noi măsuri de călătorie pentru cetățenii din România.

2 162.655
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.
()

Update 26 iulie 2020: Cipru nu mai acceptă călătoriile în scop turistic din România.

Update 25 iulie 2020: Grecia solicită test negativ tuturor celor ce călătoresc din România și Bulgaria, inclusiv pe calea aerului.

Update 24 iulie 2020: Italia impune carantina de 14 zile pentru toți cei ce călătoresc din România și Bulgaria.

Știrea actualizată pe 20 iulie 2020 și informațiile sunt încă valabile: România și-a deschis granițele pentru țările din Europa. Însă, din cauza evoluției galopante a pandemiei în România, mai multe țări din Europa încep să impună restricții pentru cetățenii care călătoresc din țara noastră.

Suntem pe 20 iulie, iar numărul cazurilor de COVID-19 a crescut alarmant în România, în ultimele zile. Sunt peste 12 000 de cazuri active și 286 de persoane în stare foarte gravă. Din păcate, aceste cifre atârnă greu în contextul actual al pandemiei și tot mai multe țări încep să impună noi restricții de călătorie pentru România.

Lista tarilor cu restrictii de calatorie pentru Romania

Mai jos aveți lista tărilor europene cu interdicții / restricții de călătorie pentru România. Într-un rezumat, țările cu restricții/recomandări sau interdicții pentru România sunt: Austria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Italia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Mai jos aveți câteva detalii despre regulile și interdicțiile impuse de fiecare țară petru România

 • UngariaRomânia a fost plasată pe lista galbenă. Toți cei ce călătoresc în Ungaria, având ca proveniență o țară de pe lista galbenă, vor intra în auto-izolare pentru 14 zile. Se poate evita izolarea / carantina dacă la vamă sunt prezentate 2 teste negative de COVID-19, nu mai vechi de 5 zile. Vezi regulile de intrare în Ungaria!
  România a introdus Ungaria pe lista verde, ceea ce înseamnă excepție de la izolare / carantinare pentru cei ce călătoresc din Ungaria spre România.
 • Norvegia – România este pe lista roșie de risc. Asta înseamnă izolare de 10 zile pentru toți cei ce călătoresc din România spre Norvegia.
  România a trecut Norvegia pe lista verde, ceea ce înseamnă că se poate călători spre România fără riscul de izolare / carantinare.
 • Lituania – Guvernul lituanian a hotărât ca, începând din data de 13 iulie 2020, să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenții din România.
  România a trecut Lituania pe lista verde, ceea ce înseamnă excepție de la izolare / carantinare pentru cei ce călătoresc din Lituania spre România
 • Danemarca ne primește, doar dacă vrem să facem un sejur de minim 7 zile. Dacă riscă, măcar să le meargă turismul. Nu se aplică această regulă celor ce au contracte de muncă sau scopuri bine definite pentru a ajunge în Danemarca.
  România a introdus Danemarca pe lista verde, ceea ce înseamnă excepție de la izolare / carantinare
 • Estonia, Letonia, Slovenia şi Slovacia ne primesc, dar trebuie să stăm în izolare obligatorie 14 zile.
  România a introdus țările stonia, Letonia, Slovenia şi Slovacia pe lista verde, ceea ce înseamnă excepție de la izolare / carantinare pentru cei ce călătoresc din aceste țări spre România.

Toţi pasagerii care sosesc în Irlanda trebuie să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile

 • Irlanda – Toţi pasagerii care sosesc în Irlanda trebuie să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile. Pasagerii sunt rugaţi să completeze un formular de localizare, care le va fi distribuit de către compania aeriană sau compania de feribot cu care călătoresc. Excepţie de la aceste prevederi fac cetăţenii din Irlanda de Nord care intră în Irlanda folosind graniţa terestră, precum şi furnizorii de servicii esenţiale ale lanţului de aprovizionare, cum ar fi transportatorii, piloţii şi personalul maritim. Măsura este în vigoare până la 20 iulie, când va fi reevaluată.
  România a introdus Irlanda pe lista verde, ceea ce înseamnă excepție de la izolare / carantinare pentru cei ce călătoresc din Irlanda spre România.
 • Austria a introdus Romania pe lista ”risc de SARS-CoV-2” si suspenda zborurile spre Romania. Calatorii din Romania sunt obligati sa se auto-izoleze timp de 14 zile sau sa prezinte rezultatul negativ la un test COVID, nu mai vechi de 4 zile de la data emiterii și documente care justifică prezența pe teritoriul austriac, în funcție de caz (domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / dovada cazare hotel/ orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc). Mai multe informații despre restricțiile de zbor și călătorie impuse României.
  România a introdus Austria pe lista verde, ceea ce înseamnă excepție de la izolare / carantinare pentru cei ce călătoresc din Austria spre România. Însă zborurile au fost suspendate la insistențele autorităților din Austria.

Marea Britanie impune izolarea obligatorie pentru toți cei ce călătoresc din România

 • Marea Britanie impune izolarea obligatorie pentru toți cei ce călătoresc din România. Marea Britanie a prezentat lista verde a țărilor exceptate de la izolare / carantinare. România NU este pe listă! Puteți călători din Anglia spre România, fără izolare în România. Însă luați în calcul izolarea obligatorie de 14 zile dacă doriți să călătoriți din România spre Anglia.
  România a introdus Marea Britanie pe lista verde, ceea ce înseamnă excepție de la izolare / carantinare pentru cei ce călătoresc din Marea Britanie spre România.
 • Islanda vrea test negativ COVID-19. Fie îl faceți în țară, dar să nu aibă o vechime mai mare de 72 de ore. Fie se poate face la destinație, contra-cost. Dacă faceți testele în aeroporturi, 24 de ore trebuie să vă izolați la hotel.
  România a introdus Islanda pe lista verde, ceea ce înseamnă excepție de la izolare / carantinare pentru cei ce călătoresc din Islanda spre România.

Olanda recomandă fermn izolarea / Grecia dorește test negativ la trecerea terestră a frontierei

 • Olandaautoritățile olandeze RECOMANDĂ ferm tuturor celor care se deplasează din România în Olanda să se auto-izoleze la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile de la sosirea în Olanda. Recomandarea fermă nu înseamnă obligatoriu, dar se merge pe responsabilitatea oamenilor.
  România a introdus Olanda pe lista verde, ceea ce înseamnă excepție de la izolare / carantinare pentru cei ce călătoresc din Olanda spre România.

Acestea fiind spuse, călătoriți responsabil și informați. Nu uitați să purtați masca, să vă igienizați și să respectați toate măsurile luate pentru combaterea pandemiei.

Mai multe informații găsiți și la Cezar Dumitru – Imperatortravel.ro!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

2 Comentarii
 1. […] Țările din Europa încep să impună restricții pentru cetățenii din România. […]

 2. Valentina says

  Buna ziua , as dori sa stiu cei care calatoresc din Canada ( Vancouver) catre Romania si retur trebuie sa stam in izolare cind ne intoarcem in Canada? Multumesc . Plecarea este in August 5 si intoarcerea 30 August. KLM

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.