19 februarie în aviație: misiunea piloților Codos și Costes de a ajunge în Orientul Îndepărtat.

0 336

Aviația are o istorie de aproximativ 100 de ani, iar în decursul acestei perioade au existat numeroase momente de cotitură în evoluția și dezvoltarea acestei industrii.

Pe 19 februarie 1929, să ajungă în Orientul Îndepărtat pe „calea cerului” era misiunea piloților Paul Codos și Dieudonné Costes. La această dată, cei doi decolează de pe aerodromul de la Le Bourget, situat în Regiunea Paris, pentru a călătorii spre Hanoi. Această cursă aeriană va fi operată alături de Maurice Bellonte (care va oficia – apoi – ca operator radio și mecanic).

Puțin după ora 17:30, echipajul decolează într-un avion al companiei aeriene Air-Union (care va deveni Air France în 1933), cu cincizeci și cinci de kilograme de poștă în cală. Acest zbor, efectuat cu scopul de a livra poșta, avea să treacă prin Saint-Raphaël, Corsica, Sardinia, Tunis, Tripoli, Cairo, Arabia, Persia și India.

Evenimentul-zilei-misiunea-piloților-Codos-și-Costes-de-a-ajunge în-Orientul-Îndepărtat-1

Din păcate, „Dragonul lui d’Annam”, numele de botez al biplanului lor Breguet, motorizat cu un motor de 580 de cai putere emanat din Hispano-Suiza, nu va zbura prea departe. Prezentând o problemă a alimentării cu energie electrică, defectarea motorului îi va obliga să aterizează la Bondy, o aterizare de urgență după doar 8 kilometri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.