Marea Britanie a fost introdusă pe lista roșie a României conform hotărârii 35 din 29 mai. Toți cei ce vor călători din UK spre România vor intra în carantină cu excepția vaccinaților!

0 2.769

În decursul acestei zile, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea 35 (29 mai 2021) și vine cu câteva modificări importante.

Art.1 – Se modifică clasificarea țărilor/teritoriilor aprobată prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 33 din 27.05.2021, în sensul trecerii Marii Britanii din zona galbena în zona roșie, începând cu data de 01.06.2021.

Alte modificări notabile: Instituirea măsurii carantinei, pentru o perioadă de 14 zile, pentru cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România din țările terțe, indiferent de zona în care este încadrată țara din care sosesc, cu anumite excepții. Condiționarea intrării în România în funcție de statusul vaccinal, întrucât în lista verde figurează state terțe pentru care situația infecțiilor COVID nu este pe deplin cunoscuta la nivel internațional.

Exceptarea de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele contact direct ale unei persoane confirmate pentru cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare contactului.

Hotărârea 35 din 29 mai 2021

Leave A Reply

Your email address will not be published.