OFICIAL: Romania a actualizat lista roșie, galbenă, verde. Olanda, Suedia, Letonia sunt pe lista galbenă, iar Croația, Cipru, Turcia, Elveția sunt pe lista verde!

1 11.833

Pe 4 iunie, România a actualizat lista roșie, galbenă, verde. Olanda, Suedia, Letonia sunt pe lista galbenă, iar Croația, Cipru, Turcia, Elveția sunt pe lista verde! În conformitate cu noua lege, România nu mai solicită prezentarea obligatorie a unui test negativ PCR la îmbarcare.Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, conform Hotărârii nr. 37 din 04.06.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență

În urma actualizării, Franța rămâne în zona roșie din cauza unor raportări eronate făcute de autoritățile de la Paris, iar Marea Britanie a intrat pe roșu din cauza detecției a unor variante de Sars-Cov-2 cu transmitere ridicată.

Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

  1. Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;
  2. Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;
  3. Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1000 de locuitori.
  • Încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roșie, precum și încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare în termen de 24 de ore de la data aprobării Listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
  • Încadrarea din zona roșie în zona verde sau galbenă, precum și încadrarea din zona galbenă din zona verde, intră în vigoare la data aprobării Listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
Leave A Reply

Your email address will not be published.