fbpx UPDATE 27 noiembrie: Lista tarilor din Europa unde puteti calatori fara restrictii

UPDATE 27 noiembrie: Lista tarilor din Europa unde puteti calatori fara restrictii

6 85.465
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Update 27 noiembrie 2020: Pandemia de COVID-19 este dinamică în Europa și în întreaga lume. Unele țări impun restricții de deplasare, altele ridică restricțiile de călătorie. Dacă sunteți dornici de a călători, este bine să știți ce țări sunt deschise pentru cei ce călătoresc din România, fără obligații.

Update 17 noiembrie: În acest moment, tot mai multe țări impun restricții României sau România a inclus pe lista galbenă tot mai multe țări europene. Fiți prudenți și informați în călătoriile voastre. Lista țărilor europene fără restricții e tot mai scurtă.

Lista tarilor din Europa, fara restrictii pentru Romania si recriproca

Malta

Lista statelor/zonelor cu cod verdeîn vigoare de la data de 14 noiembrie 2020 (lista se actualizează periodic): Andorra, Australia, Canada, China, Republica Coreea, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Gibraltar, Hong Kong, Macao, Taiwan (considerând faptul că acestea aparțin de Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, respectiv China), Iordania, Islanda, Indonezia, Italia (cu excepția aeroporturilor din Milano și Roma, Bologna, Napoli, Perugia, Pescara, Pisa, Trieste, Torino, Veneția, oraşe care se regăsesc în lista aferentă codului portocaliu), Japonia, Letonia, Liban, Liechtenstein, Lituania,  Monaco, Maroc, Noua Zeelandă, Norvegia,  Portugalia (cu excepția Porto), Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (cu excepția Belfast, Birmingham Cardiff, Edinburgh Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle, Nottingham oraşe care se regăsesc în lista aferentă codului portocaliu), România, Rwanda, San Marino, Slovacia, Suedia, Thailanda, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Uruguay, Vatican.

Persoanele care au petrecut cel puțin 2 săptămâni într-unul din statele de mai sus anterior sosirii în Republica Malta, nu trebuie să prezinte un test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 și nu vor fi supuși măsurii de carantină, cu excepția cazurilor suspecte de COVID-19, situație în care este necesară efectuarea unui test.

România NU impune restricții celor ce călătoresc din Malta (nu este pe lista galbenă).

Elveția

Update 27.11.2020 – Începând cu 29 octombrie 2020, România a fost eliminată de pe lista statelor/regiunilor cu grad ridicat de risc epidemiologic. În prezent, nu există nici o restricție de intrare pe teritoriul Confederației Elvețiene pentru persoanele care sosesc din România și care nu s-au aflat pe parcursul ultimelor 14 zile, pentru mai mult de 24 de ore, pe teritoriul unui stat/regiune cu grad ridicat de risc epidemiologic.

România impune carantina de 14 zile pentru cei ce călătoresc din Elveția.

Albania

Update 27.11.2020 – Cetățenii români pot efectua deplasări între Albania și România, pe cale terestră, tranzitând Macedonia de Nord, Serbia și Bulgaria.

 • Cetățenii români pot efectua deplasări între Albania și România, pe cale terestră, tranzitând Macedonia de Nord, Serbia și Bulgaria.
 • În conformitate cu deciziile adoptate de către guvernul elen, frontiera terestră dintre Albania și Republica Elenă este deschisă doar în punctele de trecere Kakavija și Kapshtica.
 • Persoanele care doresc să se deplaseze în Albania și optează pentru tranzitarea Republicii Elene, sunt obligate să respecte condițiile de intrare stabilite de către autoritățile elene. Detalii suplimentare: http://www.mae.ro/node/51914.
 • Circulația vehiculelor de transport marfă se desfășoară normal, atât la intrarea, cât și la ieșirea din Republica Albania; conducătorii de camioane trebuie să completeze formularul online.
 • Punctele de trecere a frontierei Tre Urat din Përmet și Qafë Botë din Saranda sunt închise dinspre partea greacă. Prin aceste puncte nu este permisă tranzitarea.

România NU impune restricții celor ce călătoresc din Albania (nu este pe lista galbenă).

Bulgaria

Update 27.11.2020 – Nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români care sosesc din România. Nu există obligativitatea efectuării carantinei de 14 zile și nici obligativitatea prezentării rezultatului unui test molecular negativ (tip PCR) pentru cetățenii români care sosesc din România.

Nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria (indiferent de destinație).

România impune carantina pentru cei ce călătoresc din Bulgaria.

Suedia

Update 27.11.2020

 • Nu se aplică restricții de intrare cetățenilor români.
 • Nu sunt impuse măsuri obligatorii de carantinare sau izolare.
 • Au fost suspendate toate intrările care nu sunt necesare pe teritoriul Suediei pentru cetățenii țărilor din afara Uniunii Europene (UE), Spațiului Economic European (SEE), Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și Elveției, care ar dori să intre în Suedia din respectivele state. Măsura este valabilă până la data de 31 octombrie 2020 și nu include un grup de 10 state terțe. Detalii despre statele și categoriile de persoane exceptate se regăsesc aici.

Turcia

Update 27.11.2020 – Începând cu data de 11 iunie 2020, a fost ridicată măsura închiderii frontierelor terestre, aeriene, maritime și a obligativității efectuării celor 14 zile de carantină la intrarea în Turcia.

Astfel, cu excepția interdicției impuse cetățenilor turci și cetățenilor străini de a intra, respectiv de a ieși pe cale rutieră dinspre/către Iran, toate celelalte restricții de intrare/ieșire pe cale aeriană/maritimă și rutieră impuse tuturor cetățenilor turci și străini sunt anulate.

La intrarea în Turcia vor fi efectuate controale de sănătate tuturor cetățenilor turci și străini. În cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19 vor fi efectuate gratuit teste PCR, iar Ministerul Sănătății va dispune măsurile necesare.

România NU impune restricții celor ce călătoresc din Turcia (nu este pe lista galbenă).

Lituania

Update 27.11.2020 – În prezent, numărul de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2 poziționează atât România, cât și Lituania pe lista statelor aflate în zona roșie.

Deoarece Lituania a fost inclusă pe lista statelor aflate în zona roșie, iar situația epidemiologică din România este mai bună în ceea ce privește incidența numărului de infectări din ultimele 2 săptămâni la 100.000 de locuitori, cetățenii români care sosesc în Lituania nu mai trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile sau să prezinte un test cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării în acest stat.

România impune carantina pentru cei ce călătoresc din Lituania.

Croația

Update 27.11.2020 – Conform deciziei Autorității Naționale de Protecție Civilă, începând cu luna iulie 2020, intrarea în Republica Croația este permisă, fără restricții, cetățenilor statelor membre UE, inclusiv cetățenilor români, ai statelor Schengen, statelor Schengen asociate și membrilor acestora de familie, cetățenilor statelor terțe care sunt rezidenți pe termen lung în conformitate cu Directiva 2003/109/CE, persoanelor care au drept de ședere în conformitate cu alte directive ale UE sau legislația națională sau care au vize naționale pe termen lung.

Pentru persoanele sus-menționate nu există obligativitatea prezentării unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2. De asemenea, aceste persoane nu sunt supuse măsurii de autoizolare.

România impune carantina pentru cei ce călătoresc din Croația.

Polonia

Update 27.11.2020 – Începând cu luna iunie 2020, Polonia a aprobat redeschiderea traficului (intrare, ieșire, tranzit) la frontierele cu statele membre UE.

Cetățenii statelor membre UE pot intra fără restricții pe teritoriul acestui stat prin punctele de trecere a frontierei dintre Polonia şi statele membre UE: Cehia, Slovacia, Germania şi Lituania.  Aceștia sunt exceptaţi de la obligația de a se supune carantinei la intrarea pe teritoriul Poloniei.

Restricțiile de călătorie la intrarea în Polonia privesc frontierele poloneze care sunt frontiere externe ale UE, adică frontierele Poloniei cu Ucraina, Federația Rusă şi Belarus. Cetățenii statelor membre UE nu sunt vizaţi de aceste restricţii şi nici nu au obligaţia de a se supune carantinei la intrarea în Polonia prin trecerea frontierei externe a UE.

Nu există interdicţii privind traficul aerian de călători cu România.

România impune carantina pentru cei ce călătoresc din Polonia.

Însă nu este exclus ca aceste state să schimbe statusul pentru România și să apară restricții de călătorie în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19. România poate aplica anumite restricții celor ce călătoresc din aceste state.

Vom continua să monitorizăm reacțiile statelor din EUROPA la pandemia de COVID-19 și vom reveni cu actualizări atunci când vor exista noutăți.

6 Comentarii
 1. Eu says

  Ce relevanta are acest articol , daca in momentul in care dai pe Tarile de jos de exemplu , articolul atasat este din 9 iulie 🤷🏻‍♀️

  1. Sorin Rusi says

   Pentru ca este valabil si acum pentru Romania! Are acuratete 100%. Cand vor aparea modificari, le vom anunta si vom actualiza inforamtiile.

 2. La says

  Ce informatii aveti despre Belgia?

 3. […] De menționat faptul că Franța este una dintre puținele țări europene care NU au impus reguli și restricții de călătorie pentru cei ce călătoresc di…. […]

 4. […] Wizz Air ne confirmă destinațiile spre care putem călători fără restricții, evident cu zboruri Wizz Air. Totodată, ne confirmă și lista țărilor europene cu restricții […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.