fbpx Update 17 noiembrie: Lista tarilor din Europa unde puteti calatori fara restrictii

Update 17 noiembrie: Lista tarilor din Europa unde puteti calatori fara restrictii

6 81.391
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Update 17 noiembrie: În acest moment, tot mai multe țări impun restricții României sau România a inclus pe lista galbenă tot mai multe țări europene. Fiți prudenți și informați în călătoriile voastre. Lista țărilor europene fără restricții e tot mai scurtă.

Lista tarilor din Europa, fara restrictii pentru Romania si recriproca

Elveția

Update 17.11.2020 – Începând cu 29 octombrie 2020, România a fost eliminată de pe lista statelor/regiunilor cu grad ridicat de risc epidemiologic. În prezent, nu există nici o restricție de intrare pe teritoriul Confederației Elvețiene pentru persoanele care sosesc din România și care nu s-au aflat pe parcursul ultimelor 14 zile, pentru mai mult de 24 de ore, pe teritoriul unui stat/regiune cu grad ridicat de risc epidemiologic.

Albania

Update 17.11.2020 – Cetățenii români pot efectua deplasări între Albania și România, pe cale terestră, tranzitând Macedonia de Nord, Serbia și Bulgaria.

 • Cetățenii români pot efectua deplasări între Albania și România, pe cale terestră, tranzitând Macedonia de Nord, Serbia și Bulgaria.
 • În conformitate cu deciziile adoptate de către guvernul elen, frontiera terestră dintre Albania și Republica Elenă este deschisă doar în punctele de trecere Kakavija și Kapshtica.
 • Persoanele care doresc să se deplaseze în Albania și optează pentru tranzitarea Republicii Elene, sunt obligate să respecte condițiile de intrare stabilite de către autoritățile elene. Detalii suplimentare: http://www.mae.ro/node/51914.
 • Circulația vehiculelor de transport marfă se desfășoară normal, atât la intrarea, cât și la ieșirea din Republica Albania; conducătorii de camioane trebuie să completeze formularul online.
 • Punctele de trecere a frontierei Tre Urat din Përmet și Qafë Botë din Saranda sunt închise dinspre partea greacă. Prin aceste puncte nu este permisă tranzitarea.

Bulgaria

Update 17.11.2020 – Nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români care sosesc din România. Nu există obligativitatea efectuării carantinei de 14 zile și nici obligativitatea prezentării rezultatului unui test molecular negativ (tip PCR) pentru cetățenii români care sosesc din România.

Nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria (indiferent de destinație).

Suedia

Update 26.10.2020

 • Nu se aplică restricții de intrare cetățenilor români.
 • Nu sunt impuse măsuri obligatorii de carantinare sau izolare.
 • Au fost suspendate toate intrările care nu sunt necesare pe teritoriul Suediei pentru cetățenii țărilor din afara Uniunii Europene (UE), Spațiului Economic European (SEE), Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și Elveției, care ar dori să intre în Suedia din respectivele state. Măsura este valabilă până la data de 31 octombrie 2020 și nu include un grup de 10 state terțe. Detalii despre statele și categoriile de persoane exceptate se regăsesc aici.

Turcia

Update 26.10.2020 – Începând cu data de 11 iunie 2020, a fost ridicată măsura închiderii frontierelor terestre, aeriene, maritime și a obligativității efectuării celor 14 zile de carantină la intrarea în Turcia.

Astfel, cu excepția interdicției impuse cetățenilor turci și cetățenilor străini de a intra, respectiv de a ieși pe cale rutieră dinspre/către Iran, toate celelalte restricții de intrare/ieșire pe cale aeriană/maritimă și rutieră impuse tuturor cetățenilor turci și străini sunt anulate.

La intrarea în Turcia vor fi efectuate controale de sănătate tuturor cetățenilor turci și străini. În cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19 vor fi efectuate gratuit teste PCR, iar Ministerul Sănătății va dispune măsurile necesare.

Însă nu este exclus ca aceste state să schimbe statusul pentru România și să apară restricții de călătorie în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19. Sau chiar România să impună restricții acestora state. Dar în prezent, sunt singurele care încă permit călătorii fără restricții, chiar și în scop turistic. Nu vă cer teste negative de COVID-19 și nici nu intrați în izolare.

Noi vom continua să monitorizăm reacțiile statelor din EUROPA la pandemia de COVID-19 și vom reveni cu actualizări atunci când vor exista noutăți.

6 Comentarii
 1. Eu says

  Ce relevanta are acest articol , daca in momentul in care dai pe Tarile de jos de exemplu , articolul atasat este din 9 iulie 🤷🏻‍♀️

  1. Sorin Rusi says

   Pentru ca este valabil si acum pentru Romania! Are acuratete 100%. Cand vor aparea modificari, le vom anunta si vom actualiza inforamtiile.

 2. La says

  Ce informatii aveti despre Belgia?

 3. […] De menționat faptul că Franța este una dintre puținele țări europene care NU au impus reguli și restricții de călătorie pentru cei ce călătoresc di…. […]

 4. […] Wizz Air ne confirmă destinațiile spre care putem călători fără restricții, evident cu zboruri Wizz Air. Totodată, ne confirmă și lista țărilor europene cu restricții […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.