Condițiile de călătorie în Slovenia: test negativ PCR COVID-19 sau carantină

0 350

STARE DE EPIDEMIE NAŢIONALĂ: DA. Guvernul sloven a prelungit starea de epidemie cu 60 de zile, începând cu data de 17 ianuarie 2021.

România se află cu întreg teritoriul pe lista roșie. La intrarea în Slovenia, persoanele cu reședința într-un stat aflat pe lista roșie trebuie să se supună unei perioade de carantină de 10 zile la adresa de domiciliu declarată, prin decizie comunicată de autoritatea competentă (Ministerul Sănătății) autorităților de frontieră.

Cheltuielile ocazionate de perioada de carantină sunt suportate de către persoana în cauză. Este posibilă testarea pentru infecția cu SARS-CoV-2 în timpul perioadei de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, autoritatea competentă va anula decizia de carantinare, însă numai după efectuarea a cel puțin 5 zile de carantină.

Pot fi exceptate de la această obligație persoanele care prezintă la intrarea în Slovenia un test molecular tip PCR

Pot fi exceptate de la această obligație persoanele care prezintă la intrarea în Slovenia un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 ore de la recoltare, efectuat într-un stat membru UE, al spațiului Schengen sau în Slovenia, de către o entitate/persoană recunoscută/ acreditată de Institutul de Microbiologie și Imunologie și Laboratorul Național pentru Sănătate, Mediu și Alimentație (https://www.nlzoh.si/), sau un test rapid de antigen efectuat numai într-un stat membru UE/spațiul Schengen, cu o valabilitate de 24 de ore de la recoltare.

Persoanele care provin din state incluse pe noua listă (Spania, Portugalia și Cehia) care călătoresc în Slovenia trebuie să prezinte un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.  Sunt valabile și testele negative emise de laboratoare din state terțe aprobate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Începând cu data de 9 ianuarie 2021, posibilitatea de suspendare a măsurii de carantină după minimum 5 zile în cazul efectuării unui test cu rezultat negativ se aplică și cetățenilor străini cu reședința temporară sau permanentă în Slovenia.

Intrarea în Slovenia nu va fi permisă unei persoane care nu are reședința în Slovenia și care a fost testată pozitiv pentru SARS-CoV-2 sau prezintă semne evidente de COVID-19, însă aceasta poate tranzita Slovenia dacă este transportată cu un vehicul de tip ambulanță.

Toate persoanele care provin din state/unități administrative care nu sunt incluse în mod explicit pe lista roșie sau pe noua listă cu risc epidemiologic mai ridicat decât cel al Sloveniei, pot intra în acest stat fără a fi plasate în carantină și fără a prezenta rezultatul unui test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Începând cu 13 februarie a.c., se desființează punctele de control de la frontierele interne Schengen, trecerea frontierei cu Austria, Ungaria și Italia fiind posibilă prin toate punctele de trecere a frontierei.

Mai multe informații despre condițiile de călătorie și tranzit în Slovenia!

Leave A Reply

Your email address will not be published.