OFICIAL: Lista galbena a României a fost actualizata pe 17 decembrie. Italia a ieșit de pe listă, a intrat Turcia.

19 16.722

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 17 decembrie 2020, Hotărârea numărul 60. Prin această hotărâre a fost actualizată lista țărilor și zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.Pe lista galbenă regăsim numeroase țări din Europa: Georgia, Serbia, Muntenegru, Croația, Andorra, Lituania, Letonia, Estonia, Republica Moldova, Slovacia, Cipru, Slovenia, San Marino, Austria, Ungaria, Suedia, Macedonia de Nord, Portugalia, Elveția, Bulgaria, Armenia, Cehia, Jersey, Turcia, Olanda și Danemarca.

Din afara Europei, regăsim Statele Unite ale Americii, Iordania, Curacao, Polinezia Franceza, Belize, Panama, Puerto Rico, Palestina, Azerbaidjan.

De pe lista galbenă a ieșit: Italia.

Lista-State-risc-epidemiologic-ridicat_14.12.2020

Cei care vin din țările galbene, trebuie să intre 14 zile în carantină / izolare. Se poate ieși din carantină în a 10-a zi, doar dacă se face test dupa 8 zile și iese negativ. De asemenea, dacă ai fost bolnav de COVID în ultimele 90 zile, nu se va intra în carantină indiferent dacă se vine dintr-o țară aflată pe lista galbena.

În scurt timp va fi publicată și pe site-ul oficial www.cnscbt.ro!

19 Comentarii
 1. George says

  Cum este oficiala, daca pe CNSCBT si pe http://www.stirioficiale.ro nu este nimic?

  1. Sorin Rusi says

   Se misca lucrurile mai greu la stat. Asa cum v-am obisnuit de cateva luni de zile, noi venim printre primii cu aceasta lista. Procedura de listare pe CNSCBT e putin mai greoaie :). Dar ce spunem noi, se intampla!

 2. Mihaela says

  Se stie incepand cu ce ora intra in vigoare noua lista galbena?
  Multumesc

  1. Sorin Rusi says

   Pentru statele iesite de pe lista, se intra in vigoare imediat. Pentru statele adaugate noi pe lista, masura se aplica cam in 24 de ore de la anunt.

 3. George says

  Daca in ultimile 3 luni de zile am avut contact cu 2 persoane care au test pozitiv (asta s a intamplat pe 1 oct cu 2 colegi de munca) iar eu am testat negativ, trebuie sa stau in carantina daca vreau sa ma intorc in Roamnia? (plec din Copenhaga)

 4. sorin says

  ati vazut ca au aparut informatiile si pe stirioficiale.ro??

 5. Daniel says

  Dacă intri in romania cu test covid făcut mai ești obligat sa stai în carantina 14 zile

  1. Sorin Rusi says

   Pentru sederi mai mari de 3 zile, nu se tine cont de test covid. Se baga in izolare! Scrie clar in articol!

 6. Vali says

  buna
  zbor luni cu escala in Austria dinnGermania in Romania. Germania nu e pe lista galbena, Austria da. Stie cineva daca se intra in carantina? Logica mea spune nu, dar nu gasesc o inforrmatie oficiala clara.
  Ms.

  1. Sorin Rusi says

   In teorie nu ar trebui sa intrati, asta daca nu parasiti zona de tranzit din aeroport. Doar ca au fost cazuri cand DSP a bagat un avion intreg in carantina, chiar daca unii erau doar cu escala in zona galbena. Verificati cu DSP

 7. Sanda Ciulei says

  De ce cei care vin din Germania și Franța nu intră în carantină pe cand noi care ne întoarcem din Bulgaria, da ? Nu înțeleg. În Bulgaria sunt mai puține cazuri decât in țările mentionate mai sus.

  1. Sorin Rusi says

   Raportat la numărul de locuitori, procentul de infectare e mai mare in Bulgaria fata de Germania sau Franța.

 8. Vali says

  Multumesc!

 9. Ela says

  Buna ziua. Vrem si noi sa calatorim din Dublin, Irlanda in cateva zile spre Roamnia. Stiti cumva daca se face izolarea de 14 zile in Romania venind din Irlanda? Multumesc

 10. Boboc Gica says

  Care este procedura oficiala pentru a putea parasi locatia de autoizolare in vederea efectuarii unui test COVID in a 8 zi de autoizolare si care in eventualitatea unui rezultat negativ ar permite iesirea din autoizolare in a 10 zi? Nu am vazut nici un document oficial care sa explice aceasta procedura.

  1. Sorin Rusi says

   Discutati cu DSP. Cel mai probabil veti avea nevoie de adeverinta sa justificati deplasarea si fara contact cu cei din jur.

 11. Mihaela says

  Se sta in carantina daca vin din germania si vreau sa merg in Romania? Astazi 01.01.2021

Leave A Reply

Your email address will not be published.