Românii ar putea călători în Bulgaria și Grecia fără a mai sta în izolare după vacanță

1 1.147

Conform unor declarații făcute de Ludovic Orban, prim-ministrul României, românii ar putea călători în Bulgaria sau Grecia fără a mai sta în izolare după vacanță, informează digi24. Însă trebuie precizat că acest lucru s-ar putea face după 15 iunie, cam când va expira și starea de alertă.Românii ar putea călători în Bulgaria și Grecia

În prezent, pe perioada stării de alertă, toate persoanele care sosesc in Romania dintr-o călătorie internaţională vor intra în izolare / carantină pe o perioadă de 14 zile. Bulgaria a deschis granițele de la 1 iunie, dar situația actuală din România nu încurajează călătoriile în afara granițelor. Cine ar dori să stea 14 zile în izolare la întoarcerea în România?

Grecia va deschide granițele începând cu 15 iunie. Cetățenii din 29 de țări, inclusiv din România, vor putea călători în Grecia în scop turistic. Plus multe alte țări au anunțat deschiderea granițelor în scop turistic.

Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează situaţia din cele două ţări pentru vedea dacă acestea rămân sub coeficientul de risc privind infectarea cu noul coronavirus.

Însă asta mă amuză pentru că cele 2 țări, Grecia și Bulgaria, au avut sub 3000 de persoane infectate cu noul coronavirus. România, cu o populație dublă față de Grecia și triplă față de Bulgaria, se apropie de 20 000 de cazuri. Deci ai noștri încă monitorizeaza gradul de risc?

Și am mai aflat că se lucrează la un pachet de măsuri cu aplicabilitate după data de 15 iunie. Posibil să existe liste (roșu, galben, verde) cu țări clasificate în funcție de riscul privind infectarea cu noul coronavirus. Așteptăm să vedem măsurile și clasificarea țărilor. Revenim cu informații!

Și tot după 16 iunie, sperăm ca măsura de suspendare a zborurilor să fie ridicată. Poate nu spre toate cele 12 țări ❌Italia; ❌Spania; ❌Germania; ❌Franța; ❌Austria; ❌Belgia; ❌Elveția; ❌SUA; ❌Marea Britanie; ❌Olanda; ❌Turcia; ❌Iran, dar măcar să se poată zbura spre majoritatea dintre ele. Adică s-au reluat cursele internaționale cu autocarele și trenurile, dar nu și cu avionul. Și știm foarte bine că avionul este unul dintre cele mai sigure mijloace de transport chiar și în pandemie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.