blank

Află ce se întâmplă cu cei ce sosesc in Romania dintr-o călătorie internațională, pe perioada stării de alertă. Izolare sau carantină!

1 6.025

Prin Hotãrârile Comitetului National pentru Situatii de Urgentã, se dispune prelungirea suspendãrii zborurilor, timp de 14 zile, începând cu data de 15.05.2020, ora 00:00, ora României, cãtre si dinspre țările cu risca mare de infectare. Acestea sunt: ❌Italia; ❌Spania; ❌Germania; ❌Franța; ❌Austria; ❌Belgia; ❌Elveția; ❌SUA; ❌Marea Britanie; ❌Olanda; ❌Turcia; ❌Iran..

Totodată, pe perioada stării de alertă, toate persoanele care sosesc in Romania dintr-o
călătorie internaţională vor intra în izolare / carantină pe o perioadă de 14 zile. Dar hai să vedem când se intră în izolare și când se intră în carantină.

Izolare sau carantină!

Institutul Național de Sănătate Publică din România spune că, în mod normal, toți cei ce vin dintr-o călătorie internațională intră în izolare la domiciliu pe durata a 14 zile. Când la aceeași adresa locuiesc mai multe persoane împreună cu persoana întoarsă din străinătate, izolarea se aplică tuturor persoanelor, dacă nu există altă adresă la care să se poata autoizola aceasta. Asta înseamnă că nu aveți voie să părăsiți locuința timp de 14 zile. Stați închiși așa cum era prevăzută starea de izolare și pe durata stării de urgență.

Carantina instituționalizată se poate aplica persoanele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru măsura mai sus menționată sau solicită acest lucru pentru a nu își expune familia. Se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități.

Izolare sau carantină

Carantina instituționalizată se mai poate aplica celor ce au fost prinși că nu au respectat izolarea la domiciliu. Cu mențiunea că acele cheltuieli pentru perioada carantinată de 14 zile vor fi suportate de cei ce nu au respectat izolarea la domiciliu.

Mai jos aveți măsurile aplicate pe toată perioada stării de alertă!

anexa-la-Hotarare-CNSSU-nr.24-15.05.2020-declarare-stare-alerta-masuri-timpul-starii-alerta

Leave A Reply

Your email address will not be published.