Piloții Air France sunt pregătiți să revină în cockpit (Video)

0 924

Air France va relua treptat operațiunile aeriene, care ar trebui să ajungă la aproximativ 15% din capacitatea obișnuită până la sfârșitul lunii iunie. Ca orice companie aeriană care se respectă, siguranța zborului e pe primul loc și trebuie să fie respectate cu strictețe măsurile actuale de securitate și sănătate.Dintre cei 4.000 de piloți Air France, 2.300 se vor afla la manșa aeronavelor aflate în serviciul comercial. În prezent, 75 din 224 de avioane și-au reluat zborul pe rutele comerciale.

În perioada de lockdown, când mii de avioane au fost nevoie să rămână la sol și milioane de zboruri au fost anulate, majoritatea piloților nu au putut să-și facă norma de ore de zbor.

În vederea revenirii rapide la manșă, piloții Air France vor beneficia de o schemă de reintegrare în cockpit, ceea ce va garanta cel mai înalt nivel de siguranță pe zborurile sale. Chiar și acest plan de reluare treptată al zborurilor a fost conturat pe nivelul de pregătire al echipajelor.

Piloții, care nu au zburat recent, vor avea parte de instruire în cele 16 simulatoare Air France. Vor primi un kit de antrenament, cursuri de pregătire și asistență personală, totul sub supravegherea a celor 470 de instructori Air France. Aceste sesiuni de reinstruire în simulator permit revizuirea procedurilor: întreținerea abilităților specifice zborului, checklist, reglementări specifice etc.

Pentru a spori nivelul de siguranță, Air France introduce o sesiune suplimentară de simulator de 2,5 până la 3,5 ore, pe lângă cele patru sesiuni anuale obligatorii. Totodată, va crește numărul de aterizări și decolări necesare pe o perioadă de 90 de zile de la 3 la 5.

După o pauză de 2-3 luni, lucruri sunt plănuite să fie reluate treptat în funcție de solicitările din piață, dar și în funcție de modul în care echipajele sunt reevaluate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.