blank

Grecia deschide granitele pentru cetatenii din 29 de tari, din 15 iunie. Vezi lista oficiala a tarilor!

2 3.929

Ministrul grec al turismului a anunțat vineri lista oficială a țărilor din care vizitatorii vor putea să călptorească și să se bucure de vacanța în Grecia, cu zboruri către Atena și Salonic, începând cu 15 iunie.

Lista oficială a țărilor: Albania, Australia, Austria, Macedonia de Nord, Bulgaria, Germania, Danemarca, Elvetia, Estonia, Japonia, Israel, China, Croatia, Cipru, Letonia, Liban, Lituania, Malta, Muntenegru, Noua Zeelanda, Norvegia, Coreea de Sud, Ungaria, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Republica Ceha, Finlanda.

TAROM zboară de 2 ori pe săptămână pe ruta București – Atena. Din 6 iunie, Aegean Airlines va relua zborurile pe ruta București – Atena, cu 3 frecvențe săptămânale.

Grecia a format lista după ce a examinat profilul epidemiologic din cele 29 de țări și după ce a luat în considerare anunțul recent al Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (AESA), precum și propunerile comitetului pentru boli infecțioase ale Ministerului Sănătății.

Toate regulile și restricțiile existente se aplică în continuare tuturor celorlalte țări. Potrivit ministerului turismului, lista țărilor va fi extinsă de la 1 iulie și anunțată din timp. Monitorizarea și evaluarea epidemiologică a tuturor țărilor va fi în desfășurare.

Însă nu vă bucurați prea mult. Grecii ne vor, dar autoritățile de la București încă nu au ridicat regula izolării la domiciliu (14 zile) când te intorci dintr-o călătorie internațională. Să sperăm că vom putea călători ”liberi” după data de 16 iunie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.