Bulgaria deschide granițele și renunță la carantină pentru cetățenii din majoritatea țărilor europene

1 1.332

Începând cu 1 iunie, Bulgaria deschide granițele și renunță la carantină pentru cetățenii din majoritatea țărilor europene. Vineri seara, Ministrul Sănătății, Kiril Ananiev, a semnat un ordin de ministru cu privire la deschiderea granițelor.

Ordinul lui Ananiev cuprinde lista celor ce pot intra în Bulgaria fără a mai sta în carantină: cetățenii bulgari, cetățenii ai statelor membre Uniunii Europene, cetățenii din țările zona Schengen (inclusiv Republica San Marino, Principatul Andorra, Principatul Monaco și Statul Vatican City), cetățenii din Republica Serbia și Republica Macedonia de Nord, membri ai familiilor cetățenilor bulgari, persoane care sunt în conviețuire reală cu un cetățean bulgar și străinii cu ședere permanentă sau de lungă durată în Bulgaria și membrii familiilor lor.

Pe lângă cei enumerați mai sus, pe teritoriul Bulgariei mai pot intra și: cercetători, medici și specialiști în domeniul medical; furnizorii de echipamente medicale și medicamente; angajații din zona transporturi (marfă și pasageri); funcționarii și demnitarii străini, membri ai delegațiilor diplomatice, oficiali ai organizațiilor mondiale.

Cei care fac obiectul unei carantine obligatorii de 14 zile la intrarea în Bulgaria sunt toți care provin din Marea Britanie, Suedia, Belgia, Irlanda, Portugalia, Spania, Malta, Italia și toate țările din afara UE, cu excepția Serbiei și Macedoniei de Nord.

În consecință, de la 1 iunie, cetățenii din România ar putea călători în Bulgaria. Problema e la întoarcerea în țară, unde încă mai avem activă legea izolării la domiciliu pe durata a 14 zile. Sperăm ca autoritățile de la București să facă ceva în privința asta, măcar să semneze pentru culoarul verde Bulgaria, Grecia (Grecia deschide granițele pentru cetățenii din 29 de țări, după 15 iunie), Serbia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.