Când, cum și unde putem călători cu scop turistic în Europa?

1 2.335

Deja sunte în a 3-a lună de restricții aplicate în România. Pandemia de coronavirus a paralizat industriile turismului și transportului, în special aviația pentru că la asta ne pricepem cel mai bine.

Începând cu 15 mai, autoritățile de la București au început să relaxeze situația, culminând cu deschiderea teraselor și a plajelor începând cu 1 iunie 2020. Dar mai avem de așteptat până când vom putea călători fără restricții peste hotare. Până pe 16 iunie, cel puțin, toți cei ce intră în România vor fi izolați la domiciliu pe durata a 14 zile. Dar și alte țări europene au încă granițele închise.

Lista țărilor europene și planul de relansare turistică.

Țările cu renume în turism, cu stațiuni aflate în topul preferințelor turiștilor, au anunțat datele de la își vor deschide granițele pentru străini, cu scop turistic. Evident vor fi aplicate noile reguli pentru menținerea distanței, dar și protocoalele de igienă. Obiectivele turistice, terasele, restaurantele, hotelurile și plajele se vor deschide treptat.

Bulgaria – de la 1 iunie

Începând cu 1 iunie, Bulgaria deschide granițele și renunță la carantină pentru cetățenii din majoritatea țărilor europene. Odată cu începerea sezonului turistic de vară pe 1 iunie, Bulgaria primește turiști din 29 de țări, a anunțat Ministerul Turismului. Cetățenii din Austria, Olanda, Germania, Polonia, Grecia, Danemarca, România, Estonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Finlanda, Cipru, Franța, Letonia, Croația, Lituania, Cehia, Luxemburg, Islanda, Norvegia, Liechtenstein, Elveția, San Marino, Andorra, Monaco, Vatican, Serbia și Macedonia de Nord pot intra în țară prin toate punctele de control ale frontierei, fără a fi supuși carantinei. Lista va fi actualizată și completată în funcție de evoluția situației epidemice și de deciziile guvernului bulgar.

Italia – din 3 iunie

În teorie, Italia își va deschide granițele pentru cetățenii europeni începând cu 3 iunie. Se va încuraja turismul, fără ca cei ce intră în Italia să mai fie nevoiți să rămână în carantină / izolare. În practică, așteptăm decizia fermă și lista cu tările a căror cetățeni pot călători în Italia și în scop turistic.

Cert este că, din 3 iunie, cetățenii din Italia pot călători liber între regiuni. Totodată, Italia a anunțat că-și va redeschide toate aeroporturile începând cu 3 iunie.

Grecia – din 15 iunie

Ministrul grec al turismului a anunțat lista oficială cu țările a căror cetățeni vor putea călători în scop turistic în Grecia continentală, cu zboruri către Atena și Salonic, începând cu 15 iunie.

Lista oficială a țărilor: Albania, Australia, Austria, Macedonia de Nord, Bulgaria, Germania, Danemarca, Elvetia, Estonia, Japonia, Israel, China, Croatia, Cipru, Letonia, Liban, Lituania, Malta, Muntenegru, Noua Zeelanda, Norvegia, Coreea de Sud, Ungaria, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Republica Ceha, Finlanda.

ATENȚIE: Insulele grecești vor fi redeschide turiștilor abia de la 1 iulie 2020.

Cipru – din 20 iunie

Cipru a anunțat că-și deschide granițele pentru turiștii străini începând cu 20 iunie. Însă nu pentru toți în același timp. Pentru început au realizat 2 liste – A și B. Lista A cuprinde țările: Grecia, Germania, Malta, Bulgaria, Norvegia, Austria, Finlanda, Slovenia, Ungaria, Israel, Danemarca, Slovacia și Lituania. Cetățenii din aceste țări pot călători în Cipru începând cu 15 iunie. Aceștia nu au nevoie de certificat medical prin care să demonstreze că nu sunt infectați.

Lista B cuprinde țările: Elveția, Polonia, România, Croația, Estonia și Cehia. Turiștii din aceste țări vor putea călători spre Cipru începând cu 20 iunie, dar trebui să prezinte un test Covid negativ, făcut cu cel mult 72 de ore înainte, sau să plătească pentru un test la intrare în Cipru. Cei ce se îmbolnăvesc în timpul vacanței din Cipru, vor avea cheltuielile cu masa, cazarea și spitalizarea suportate de statul cipriot.

Cehia – din 15 iunie

Din 15 iunie, cehii vor putea călători fără restricţii în 19 ţări “verzi”, categorie în care au fost plasate statele vecine Germania, Austria, Polonia şi Slovacia, precum şi Ungaria, România, Bulgaria sau alte ţări considerate „sigure”, printre care Croaţia, Grecia, Cipru, Elveţia, statele baltice, Finlanda, Norvegia, Islanda.

Cetăţenii din aceste ţări vor putea intra în Cehia fără a fi obligaţi să facă dovada unui test negativ la noul coronavirus, a precizat ministrul sănătăţii.

Lista rămâne deschisă și o vom actualiza în conformitate cu informațiile oficiale emise de autoritățile fiecărei țări.

ATENȚIE! Până pe 16 iunie, cel puțin, toți cei ce intră în România vor fi izolați la domiciliu pe durata a 14 zile. Dacă nu se respectă izolare, se trece la carantină instituționalizată.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.