Tunisia deschide granițele pentru turiști începând cu 27 iunie 2020

0 1.799

Guvernul tunisian a confirmat redeschiderea granițelor începând cu 27 iunie. Zborurile interne vor fi reluate mâine, 3 iunie 2020.

După Spania, Italia și Grecia, granițele regiunii mediteraneene continuă să se redeschidă treptat. Șeful guvernului tunisian, Elyes Fakhfakh, a confirmat, în urma unei declarații făcute pe 1 iunie 2020, că Tunisia se pregătește să întâmpine turiștii începând cu 27 iunie.

În 2019, peste 9 milioane de turiști s-au bucurat de vacanțe în țara din nodrul Africii. Turismul este un sector foarte important pentru Tunisia. Estimările arată că economia va fi în declin cu 4.3%, cea mai puternică scădere din 1956 și până azi. Tot în urma unor estimări, 2020 va aduce pierderi de 1,4 miliarde de dolari (1,26 miliarde de euro) și 400.000 de locuri de muncă din cauza pandemiei COVID-19. Poate din aceste motive, se grăbesc să redeschidă sectorul turistic, în speranța că vor mai salva ceva din acest sezon.

Nu vor fi deschise doar granițele aeriene, ci și frontierele maritime și terestre, a declarat reprezentantul guvernul. Numărul aeroporturilor redeschise în acest scop, pe lângă Tunis-Carthage, nu a fost specificat. Mai multe detalii vor fi furnizate miercuri, inclusiv detalii cu privire la măsurile sanitare rezervate călătorilor străini.

Compania aeriană Tunisair, care își continuă zborurile de repatriere cel puțin până pe 15 iunie, nu a comentat știrea. Probabil sunt supărați pentru că nu găsit sprijin din partea guvernului în această perioadă grea.

Tunisair a declarat că este o campanie sustenabilă și capabilă să își reia activitatea „datorită unui nou plan bazat pe rutele cele mai profitabile”. De asemenea, se poate baza pe flota sa actuală. Poate anula sau amâna achiziționarea a 5 avioane noi programate, ceea ce ar duce la recuperarea avansului și astfel să-și consolideze lichiditățile.

Vom reveni cu informații!

Leave A Reply

Your email address will not be published.