OFICIAL: Adria Airways a cerut falimentul / Zborurile au fost anulate

0 600

Astăzi, 30 septembrie 2019, Adria Airways a intrat în faliment. După 58 de ani de zboruri, transportatorul aerian al Sloveniei și-a încetat activitatea.

Săptămâna trecută, v-am anunțat de faptul că Adria Airways își suspendă activitatea și căuta investitori pentru a rezolva problema lichidităților. Din păcate, ca și in cazul altor companii aeriene, ofertele nu au fost cele dorite. Nici statul sloven nu s-a arătat interesat să salveze compania națională.

Așa că astăzi, 30 septembrie, Adria Airways și-a cerut falimentul la la judecătoria din Kranj. Falimentul a fost solicitat în baza legilor din Slovenia. Instanța are un termen legal de trei zile în care decide asupra deschiderii procedurii de faliment.

Adria Airways a intrat in faliment

Totodată, Adria Airways și-a anulat toate zborurile și a suspendat toate operațiunile. Urmează ca avioanele Adria Airways să fie cedate către companiile de leasing. Transportatorul sloven nu a achitat ratele pentru acestea.

Din păcate, Adria Airways se alătură companiilor Thomas Cook, Germania, Jet Airways, flybmi, WOW Air, Aigle Azur, XL Airways, care au falimentat în ultima perioadă. Și mai sunt câteva luni până la finalul lui 2019. Care va fi următoarea?

Este de analizat și urmărit ce se va întâmpla în Slovenia. Adria Airways lasă un loc important la Ljubljana. Vor profita companiile low-cost, va profita și Lufthansa?

Leave A Reply

Your email address will not be published.